25 pistettä ja yhdeksän levypalloa kerännyt Ricky Minard johdatti Pyrinnön 13. perättäiseen kotivoittoon ja 3-2 johtoon välieräsarjassa. Pyrinnön voittolukemiksi kirjattiin 72-54 (41-27).

Finaalipaikka on katkolla Pyrinnölle ensimmäistä kertaa tiistaina Töölön Kisahallissa. Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan tarvittaessa torstaina Pyynikillä.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen oli joukkueensa pelaamiseen tyytyväinen.

– Kovaa suorittamista kaikilta pelaajilta. Tänään nähtiin paljon todella kovia yksilösuorituksia. Meillä oli ensimmäisellä puoliskolla hyvää pallonliikettä, mutta sitten Seagulls otti meiltä sisäpeliä pois ja liike heikkeni ja peli meni ajoittain puskemiseksi. Minard pelasi tänään kovan pelin ja teki tärkeitä koreja tärkeisiin kohtiin. Kun hän meni viimeisen kerran kentälle viimeisen jakson puolivälissä, mies totesi hoitavansa matsin meille. Sanojensa mittainen mies, Palviainen kehui Pyrinnön sivuilla.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkaksen mukaan joukkueen peli ei ollut tarpeeksi hyvää voittoon.

– Suorittamisemme ei riitä vielä voittoon vieraissa. Vierasvoittoon tarvitaan yksinkertaisesti parempaa pelaamista. Pyrintö hallitsi peliä ensimmäiset 20 minuuttia, mutta puoliajan jälkeen pääsimme jopa hetkellisesti kuskin paikalle. Sitten kun häviät muutaman taistelutilanteen ja siitä syntyy vastustajalle kori, se syö seuraavia tilanteita. Peli ratkesi pieniin asioihin, Larkas harmitteli.