KTP-Basket on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Markus Moleniuksen kanssa. 202-senttinen laituri aloittaa toisen kautensa Kotkassa.

KTP-Basketin leirissä ollaan luonnollisesti tyytyväisiä ensimmäisestä jatkosopimuksesta.

– Valmentaja (Ray Ailus) haluaa pelaajia, jotka laittavat itsensä likoon. Moleniuksen viime kausi jäi vähän vajaaksi loukkaantumisen takia, mutta loppukaudesta hän näytti kyntensä heittäjänä ja raastajana, puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoo kotkalaisten tiedotteessa.

Molenius oli loppuvuodesta kaksi kuukautta loukkaantuneena, mutta pelasi paluunsa jälkeen nousujohteisen kauden. Viimeisessä neljässä ottelussa syntyi keskimäärin 9,5 pistettä, mukavalla 43,8 prosentin kolmostarkkuudella. Kauden piste-ennätys (15) syntyi viimeisessä Pyrintö-ottelussa.

Korisliigassa lopullisiksi keskiarvoiksi 5,0/2,4 kirjauttaneen Moleniuksen yksi tähtihetki osui hänen ainoaan FIBA Europe Cupin otteluun, kun FoKoPo-kasvatti tulitti lokakuussa 19 pistettä puolalaista Rosa Radomia vastaan. Mukavuusalueellaan Molenius on kuitenkin likaisen työn tekijänä.

– Mukava pelaaja omassa joukkueessa, mutta ikävä vastustajalle, Lindström tiivistää.

KTP-Basket on käynyt keskusteluja lähes kaikkien viime kauden runkopelaajien kanssa ja jatkotoimenpiteet ratkeavat lähiaikoina. Amerikkalaisten osalta kiirettä ei pidetä, mutta ainakin viime kauden ulkomaan avuista LaMarcus Reed on väläytellyt jatkohalukkuutta.

– Reed on menossa olkapääleikkaukseen, joten katsomme hänen tilannetta myöhemmin. Muutaman muualla pelanneen suomalaisen kanssa on myös käyty alustavia neuvotteluja, Lindström paljastaa.

Lähde: KTP-Basketin tiedote