Korisliigan puolivälieriin kautensa päättänyt Salon Vilpas on tehnyt ensimmäiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2016-2017.

Ensimmäisessä aallossa hankittiin nuoria lupauksia kasvamaan Korisliigan kuvioihin. Seuran oma kasvatti Jesse Räkköläinen (18/187) jatkaa Vilppaassa vuoden sopimuksella ja uusina niminä viikinkiryhmään liittyvät nuorten maajoukkueissa kovettuneet Aatu Kivimäki (18/184) ja Riku Laine (18/197). Kummankin sopimukset ovat kaksivuotisia.

Heittävän takamiehen tontilla hääräävä Räkköläinen pääsi haistelemaan Korisliigan tunnelmaa viidessä ottelussa viime kaudella ja pistesaldo (5) tuli samalla korkattua auki. Hänen tärkeimmät minuutit tulivatkin I divisioonan Peu Basketista (9.7/2.5) ja A-poikien SM-sarjasta (13.8/3.8). Räkköläinen näytti vaarallisuuttaan etenkin kolmoskaaren takana, jossa tarkkuus oli divarissa 37,9% ja A-pojissa 35,9%.

– Jesse on minulle uusi tuttavuus valmentajana, mutta olen kuullut pelkkää hyvää nuoren miehen työmoraalista ja motivaatiosta. Omien kasvattien merkitystä joukkueessa ei voi korostaa liikaa ja hän tulee varmasti haastamaan takakenttäämme pelaten samalla Perniössä isoja minuutteja, luonnehtii Vilppaan tiedotteessa päävalmentajaksi astuva Joonas Iisalo Räkköläistä.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatilla Aatu Kivimäellä on nuoresta iästään huolimatta melkoisesti kokemusta miesten sarjoista, sillä päättynyt kausi oli nuorukaiselle jo neljäs I divisioonassa. Kivimäki pelasi viime kauden Karkkilassa kunnioitettavalla 18,2 pisteen keskiarvolla. Levypalloja jäi käteen 3.2 ja syöttöjä kertyi 4.8 ottelua kohden. Edelliskaudella tehot olivat vieläkin hurjemmat (21.5). A-poikien SM-sarjassa (21.8/3.8) Kivimäki oli koko sarjan paras syöttäjä (7.4).

Urheilujoukoissa varusmiespalvelustaan suorittavalla Kivimäellä on tilillä 49 nuorten maaottelua (A-pojissa 30, B-pojissa 19). 18-vuotias Kivimäki on Joonas Iisalolle tuttu pelaaja jo kaudelta 2012-2013, jolloin Iisalo luotsasi Karkkilaa I divisioonassa.

– Aatun työmoraali, ennakkoluuloton asenne ja kyky omaksua asioita pisti heti silmään, kun nostin 15-vuotiaan nuorukaisen KaU:n edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Neljänä divarikautena Aatu on kasvanut henkisesti ja fyysisesti ja nyt on aika ottaa haasteet vastaan Korisliigassa ja Vilppaassa. Aatu on puhdas pointti, jolla on ikäisekseen korkea basketball IQ sekä hyvä pallonkäsittely- ja heittotaito, arvioi Iisalo nuorta lupausta.

Kaarinan Urassa kasvanut Riku Laine pelaa puolestaan laiturin paikalla ja hänellä on kokemusta nuorten Susijengeistä 44 ottelun verran (21+23). Joonas Iisalon ja Riku Laineen tiet kohtasivat kuluneella kaudella, kun Bisons-kytköksen vuoksi pelaajavaikeuksissa paininut FoKoPo värväsi Laineen kesken kauden Kaarinasta (14.2/6.9) Forssaan.

– Valmensin Rikua loppukauden Forssassa. Hän on erinomainen syöttäjä, joka ymmärtää peliä erittäin hyvin. Se, mikä erottaa hänet monesta pelaajasta on hänen taistelutahtonsa ja tilannekovuutensa. Ei ole olemassa lattiapalloa tai levypalloa, jota Riku ei yrittäisi saada. Sellainen sytyttää joukkueen peleissä ja tuo intensiteettiä harjoituksiin. Rikun kanssa tulemme henkilökohtaisella tasolla tekemään eniten työtä fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä sekä heiton kanssa, pohtii Iisalo.

Myös laituri Laine on tottunut korintekoon. Hän voitti B-poikien SM-sarjan korikuninkuuden (30.5) ja levypallokuninkuuden (17.3) neljä vuotta sitten ja viime kaudella irtosi A-poikien SM-sarjan kakkossija pisteissä (25.1). Laine on tahkonnut Kivimäen tapaan jo neljä kautta I divisioonaa Kaarinan Uran riveissä ja tämä kausi päättyi divari A:n finaaleissa FoKoPon riveissä (5.2/3.4).

Lähde: Vilppaan tiedote