Miesten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2016 selvisi jännittävien vaiheiden jälkeen Töölön Kisahallissa, kun sarjanousija BC Nokia kukisti niin ikään upean kevään pelanneen Helsinki Seagullsin lukemin 69-66 (38-33). Mitali on seuran historian ensimmäinen miesten pääsarjatasolla.

Ottelun avausneljännes (13-18) mentiin alkuminuuttien koneiden käynnistelyjen jälkeen vieraiden ollessa hienoisesti ohjaksissa. Seagulls kiri toisella kympillä tilanteeseen 20-21 -tilanteeseen, muttei onnistunut nousemaan ohi puoliaikaan mennessä.

Nokialaiset iskivät isomman vaihteen silmään tultuaan tauolta ja karkasi kolmannella jaksolla parhaimmillaan 14 pisteen (37-51) johtoon, mutta kotijoukkue iski samantien takaisin ja kuroi eron vielä kolmannen neljänneksen päätteeksi lukemiin 50-51.

BC Nokia oli 58-67 -johdossa Vuk Malidzanin (10/4) onnistumisilla vielä reilu minuutti ennen loppua, mutta Seagulls hilautui James Sinclairin (18/5) johdolla uhkaamaan vieraiden johtoasemaa. Isännät kävivät niin lähellä jatkoaikaa, kuin mahdollista, kun Carl Lindbomin (11/7) vaikea kolmonen upposi koriin, mutta pallo irtosi kädestä muutaman sadasosasekunnin liian myöhään.

Tuoreiden pronssimitalistien kirkkaimmat onnistujat olivat Eldar Skamo (16/3), tupla-tuplan kerännyt Dragan Labovic (18/10) sekä rutkasti energiaa nokialaisten peliin tuonut Niko Mattila (7/3).