Tampereen Pyrintö taipui Hakametsän jäähallissa Korisliigan toisessa finaalissa Kouvoille lukemin 69-82 (31-42). Kouvot otti samalla toisen kiinnityksen mestaruuteen ja johtaa sarjaa nyt 2-0.

Kouvot nousi jälleen hyvällä heittopelillä ensimmäisen jakson päätteeksi 12-17 johtoon ja piti sitä puoliajalle siirryttäessä numeroin 31-42. Puoliajan jälkeen Pyrintö sai erinomaisesti heittänyttä vierasjoukkuetta hieman kuriin ja nousi ottelun päätösjaksolla 9-0 runilla jo kuuden pisteen päähän (65-71). Kouvot kuitenkin vastasi kerta toisensa jälkeen laittamalla haastettuja heittoja sisään ja karkasi lopussa lopulta 69-82 voittoon.

Pyrinnön leirissä oltiin tappion jälkeen pettyneitä. Päävalmentaja Ilkka Palviaisen mukaan joukkue ei pystynyt pistämään Kouvoille kampoihin ottelussa.

– Pitää onnitella Kouvoja, he olivat tänään askeleen parempia läpi ottelun. Tosi nihkeä startti meiltä, vaikka olimme kohtalaisen hyvällä energialla. Emme olleet tarpeeksi organisoituja kentällä ja emme yksinkertaisesti päässeet peliin kiinni kummassakaan päässä. Siitä vastuun kannan minä ja pitää analysoida miksi näin kävi. Kouvot heitti tänään ihan OK, ei mitenkään maagisen hyvin, mutta he saivat todella paljon pisteitä toisista yrityksistä. Toisella puoliskolla pelasimme paremmin ja paremmalla energialla. Kouvot vastasi meidän runeihin laittamalla hemmetin kovia heittoja sisään. Olen tyytyväinen kuitenkin siitä, että hyökkäsimme tänään aggressiivisesti kohti koria ja pääsimme 21 kertaa viivalle, Palviainen kertasi ottelua Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnön ikitaistelija Ville Pekkolan mielestä ratkaisu piili myös korin alla.

– Jos vastustaja pääsee hyökkäyksessä yrittämään kaksi, kolme tai neljä kertaa niin varmasti jollain yrityksellä osuvat. Meidän olisi pitänyt pystyä paremmin hoitamaan puolustuslevypallot ja dominoida myös hyökkäyslevypalloja, joista saisimme helppoja kuppeja.