Pyrinnön ja Kouvojen välinen finaalisarja on edennyt kolmanteen kohtaamiseen. Ottelusarjan tilanne ennen lauantain kolmatta, Kouvolassa pelattavaa finaalia on Kouvojen hyväksi 2-0.

Tiukan 91-89 (83-83, 45-39) Kouvojen jatkoaikavoittoon päättyneen ensimmäisen finaalin jälkeen siirryttiin Hakametssän. 14. perättäistä kotivoittoa Pyynikillä saalistanut Pyrintö ei kuitenkaan pystynyt aivan samaan suorittamiseen Hakametsässä, johon kotiyleisö oli tottunut Pyynikillä ja Kouvot juoksi 2-0 johtoon voittaen ottelun 69-82 (31-42).

Kouvot on ollut hyvässä heitossa molemmissa kohtaamisissa upottaen ensimmäisessä 18 ja toisessa 15 kaukoheittoa. Pyrintö puolestaan on viimeistellyt hanakammin läheltä heittäen kahdessa ensimmäisessä finaaliottelussa kahden pisteen heittonsa 51-% tarkkuudella. Kouvot on liikuttanut palloa huomattavasti vahvemmin, sillä Kouvot on kirjauttanut yhteensä 33 syöttöä, kun Pyrintö vain 15. Levypalloissa Pyrintö on ollut vahvempi, mutta etenkin keskiviikkona Kouvot haki usean tärkeän hyökkäyspään levypallon ja rankaisi niiden jälkeen välittömästi kaaren takaa.

– Finaali numero kolme edessä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Kouvot on pystynyt suorittamaan tasaisemmin kuin me suuremman osan ottelusta. Isoin parannettava asia meidän kohdallamme on löytää nimenomaan tasaisuutta omaan tekemiseen. Tämä koskee etenkin hyökkäyspelaamistamme ja puolustuspäässä levypallotaistelua. Kaksi päivää otteluiden välissä ovat varmasti olleet tarpeen molemmille joukkueille ja joitain adjustointeja hyökkäyspelaamiseen on molemmilta odotettavissa. Toivottavasti meidän kannattajiamme löytää paikalle Kouvolaan runsaslukuinen määrä ja saadaan sitä kautta lisävirtaa taisteluun, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen mietiskelee seuran sivuilla.