Kouvot joutui taipumaan ensimmäistä kertaa finaalisarjassa lauantaina, kun se hävisi Pyrinnölle 68-79. Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan pelaajien päät eivät olleet mukana pelissä.

– Jos joku kuvittelee, että Pyrintö myy nahkansa halvalla, niin on varmasti väärässä. Ensimmäistä kertaa tässä ottelusarjassa me kohtasimme isompia vaikeuksia. Vastustaja pelasi hyvin emmekä pystyneet enää dominoimaan peliä. Varmasti osalla oli jo mielessä, että hoidamme tämän ja huomisen matsin. Tällainen ajattelu purkautuu yleensä negatiivisesti. Ensimmäistä kertaa keskityimme tuomareihin ihan liikaa. Tämä oli omalla tavallaan fyysinen peli.

– Vastakkain oli pelityyliltään kaksi täysin erilaista joukkuetta ja se asettaa tuomareille haasteen. Pyrintö ajaa enemmän korin alle ja hakee kontaktia. Me pyrimme siirtelemään palloa ja yritämme saada suoria ajolinjoja korille. Pyrintö sai tänään enemmän vapaaheittoja ja ansaitsi vapaaheitot olemalla fyysisempi. Emme tänään kestäneet sitä, että Pyrintö sai 15 hyökkäyslevypalloa. Olisimme tarvinneet tänään Thomas Gipsonin sisäpeliä, Lehtonen kertasi ottelua Kouvojen sivujen mukaan.