Kouvolan Kouvot haki toistamiseen voiton Hakametsän jäähallista. Neljäs finaaliottelu kirjattiin vieraille selkeällä 16 pisteen erolla loppulukemien ollessa 56-72 (27-35). Kouvot siirtyi voiton myötä sarjassa 3-1 johtoon ja mestaruus on kouvolalaisille ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona 11.5. Lumon Areenalla Kouvolassa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli omiensa esitykseen luonnollisesti tyytyväinen.

– Meille sopii tämä hieman tiukempi pelitahti. Meidän piti käydä aamulla miljoona asiaa läpi, mutta käytiin kuitenkin vain pari täsmäjuttua Pyrinnön paikkaa vastaan. Nyt ollaan paljon valmiimpia monessa muussakin asiassa. Jos otetaan se yksi tilanne pois niin tosi rehtiä fyysistä peliä, meiltä oikein hyvä esitys. Meidän joukkue on äärimmäisen hyvässä fyysisessä kunnossa ja meille sopii iso määrä pelejä. Jos Gipson saa pelikieltoa, Luosmaa tulee pelaamaan 15 minuuttia, Lehtonen totesi Pyrinnön kotisivujen mukaan.

Pyrintö ei saanut vietyä kolmannen finaaliin hyvää energiaa enää kotikentälleen.

– Hyvin paljon samoja elementtejä kuin ensimmäisessä kamppailussa Tampereella. Meidän keskittyminen meni ihan muihin asioihin kuin koriksen pelaamiseen. Olimme tänään hieman väsyneellä jalalla ja sen seurauksena fokus meni epäolennaisiin asioihin ja meidän veteraanipelaajat tekivät heille hieman epätyypillisiä ratkaisuja. Energiatasossa oli se suurin ero. Meillä puuttui se isoin lataus levypalloista ja puolustustilanteiden loppuun pelaamisesta, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen harmitteli.