Tampereen Pyrintö on Korisliigan finaalisarjassa Kouvolan Kouvoja vastaan neljän ottelun jälkeen 3-1 –takamatkalla otteluvoitoissa. Ailahtelevasti esiintyneet tamperelaiset eivät ole onnistuneet näyttämään parasta osaamistaan kuin ajoittain, mutta Pyrinnön kapteeni Antero Lehto tietää, että joukkue pystyy paljon nähtyä parempaan.

Tampereen Pyrintö haki Korisliigan finaalien kolmannessa ottelussa arvokkaan vierasvoiton Kouvolan Lumon Areenassa pelatusta ottelusta, kaventaen Kouvojen johdon ottelusarjassa 2-1 –lukemiin. Vain päivää myöhemmin Kouvot kuitenkin palautti johtoasemansa kahden voiton suuruiseksi, voittaen Hakametsän Jäähallissa pelatun neljännen ottelun vakuuttavasti lukemin 72-56.

– Alettiin keskittymään vääriin asioihin ja fokus karkasi omasta tekemisestä epäolennaisuuksiin, kertaa Pyrintö-kapteeni Antero Lehto Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hermokontrolli on näissä otteluissa todella tärkeässä osassa. Me emme oikein onnistuneet siinä ja ainakin niiltä osin usealla pelaajalla on ihan puhtaasti peiliin katsomisen paikka.

Kuumassa neljännessä finaaliottelussa hermokontrolli petti myös Kouvojen sentterin Thomas Gipsonin kohdalla. Pyrintö-laituri Joonas Cavénia potkaissut Gipson saattaa saada tempauksestaan ylimääräistä pelikieltoa, mutta neljännen ottelun lopputulokseen miehen ulosajo ei vaikuttanut.

– Jos niin käy, meidän on oltava valmiita käyttämään se etu hyväksemme, Lehto toteaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote