BC Nokiaa divarissa kaudella 2011/2012 luotsannut Ville Tuominen palaa Näätiin johtamaan nelivuotista projektia, jonka keskiössä on pitkällä tähtäimellä sekä seuran että pelaajien kehittyminen. Tuominen toimii kaudella 2016/2017 BC Nokian urheilutoimenjohtajana, jonka jälkeen hän siirtyy Näätien päävalmentajaksi sopimuksella, joka on muotoa 2+1. Samalla BC Nokian ja Oliver Vidinin tiet eroavat.

BC Nokia aloittaa nyt nelivuotisen strategian, jonka tähtäimenä on, että Näädät pelaavat Korisliigan finaaleissa keväällä 2020 uudessa hallissa. Tuominen viettää suuren osan tulevasta kaudesta perhesyiden vuoksi Tanskassa ja valmentaa myös maan naisten maajoukkuetta, mutta hyppää täysipäiväisesti BC Nokian peräsimeen kaudella 2017/2018.

Näädät Oy:n puheenjohtaja Marko Pirhonen sekä Tuominen ovat olleet yhteyksissä aina Tuomisen ensimmäisestä Nokia-visiitistä asti. Yhteisymmärryksessä Pirhonen halusi Tuomisen johtamaan pitkän tähtäimen projektia.

– Jossain vaiheessa tuli puhetta mahdollisesta paluusta, mutta olin jo siinä vaiheessa luvannut perhesyistä palata Tanskaan. Kun Marko kertoi seuran halusta lähteä tekemään pitkän tähtäimen projektia, niin kiinnostuin heti. Pidän seurasta ja sen ihmisistä, joten on helppoa palata takaisin, Tuominen kommentoi BC Nokian sivuilla.

– Tarkoitus on entisestään kasvattaa koripallon suosiota niin Nokialla kuin koko Pirkanmaalla. Tavoite on kehittää seuran junioritoimintaa ja rakentaa edustusjoukkue, joka antaa suomalaisille pelaajille mahdollisuuden pelata ja kehittyä Suomen korkeimmalla tasolla.

– Voittaminen on tietenkin tärkeää, mutta se ei voi, eikä saa olla, koko toiminnan itseisarvo. Emme halua ostaa hinnalla millä hyvänsä mestaruutta, vaan rakentaa kestävälle pohjalle projektin, jossa koko seurayhteisö kehittyy ruohonjuuritasosta huipulle asti.

BC Nokia -vuoden jälkeen Tuominen toimi yhden kauden Tampereen Pyrinnön luotsina sekä kaksi kautta Tanskassa Bakken Bearsin päävalmentajana. Tuomisen tulokaskaudella Tanskassa Bakken Bears voitti Tanskan mestaruuden. Kaudella 2015/2016 Tuominen toimi Kataja Basketin edustusjoukkueen toiminnanjohtajana.

Samalla BC Nokian pronssimitaliin valmentanut Oliver Vidin siirtyy pois Näätien palveluksesta. Vidin ehti valmentaa BC Nokiaa reilut kaksi kautta, joiden aikana BC Nokia nousi Divari A:sta Korisliigaan ja juhli nousukautensa päätteeksi, eli tänä keväänä, SM-pronssia.

– Tämän kevään menestys oli kova saavutus valmennukselta, pelaajilta sekä huollolta, mutta meidän täytyy olla realistisia resurssiemme suhteen, Näädät Oy:n puheenjohtaja Marko Pirhonen kommentoi.

– Olemme todella kiitollisia Oliverille työstä, jota hän on tehnyt nokialaisen koripallon eteen. Uskomme, että Nokialla saavutettu menestys on hieno lisä hänen ansioluetteloonsa.

Valmennuspuolella BC Nokia kasaa valmennusryhmää, joka pystyy viemään pitkän tähtäimen projektin loppuun saakka. Seura hakee jatkuvuutta ja sitoutumista toimintaan myös valmennuspuolella. Ensimmäiset pelaajasopimukset BC Nokia julkaisee lähipäivinä.