Kouvolan Kouvot on miesten Korisliigan kauden 2015/2016 mestari. Kouvolalaisen koripalloilun lippulaiva tarjosi menneen kauden aikana kannattajilleen ikimuistoisia hetkiä parketilla ja unohtumattomia tunteita katsomossa. Kouvoille mestaruus oli seurahistorian neljäs ja ensimmäinen sitten kauden 2003/2004. Tuossa joukkueessa pelasi myös nykyinen Kouvot-kapteeni Ville Kaunisto.

Kouvolan Kouvojen kauden 2003/2004 Korisliigan mestarijoukkueessa pelasi useita pitkän linjan tunnettuja liigapelaajia ja muiden muassa tuleva liigavalmentaja Jukka Toijalan muodossa. Tuossa joukkueessa pelasi myös 204-senttinen Kaarinan Uran kasvatti, Kouvojen kauden 2015/2016 Korisliigan mestarijoukkueen kapteeni Ville Kaunisto.

– Tämä joukkue ja tämä yleisö, kaikki ketkä tässä ovat mukana, ovat osoittaneet sitä kouvolalaisen yhteistyön voimaa ja sitä positiivisuutta mitä tässä kaupungissa oikeasti on, Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto fiilisteli Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kaunistolle mestaruus on liigauran toinen. Kouvoja yhteensä seitsemän kauden ajan edustaneelle Kaunistolle mestaruuteen päättynyt kausi oli nykyisen Kouvolan visiitin kolmas. Kaikesta päätellen urakka Kouvojen kapteenina saa jatkoa syksyllä.

– Tästä on suunta vain eteenpäin, totesi Kaunisto mestaruusjuhlien lomassa.

Kouvojen joukkueen ympärillä pitkin kevättä kohonnut tietynlainen itseluottamus ja loputtoman vahva joukkueena pelaamisen ilmapiiri kantoivat kouvolalaiset lopulta mestaruuteen asti. Myös Kaunisto tunnustaa kyseisten seikkojen merkityksen Pantteri-patsaan saalistamisessa.

– On todella hienoa nähdä tämä yhteishenki ja positiivisuus, ne vievät meitä pitkälle. Tämä on palkinto pitkästä prosessista, Kaunisto iloitsee.

– Olen todella ylpeä koko organisaatiosta ja faneista.

Lähde: Koripalloliiton tiedote