Kesän olympiakarsintoihin osallistuva Ranska sai musertavia uutisia, kun sen tähtipelaajiin lukeutuvat Nicolas Batum sekä Evan Fournier eivät näillä näkymin osallistu olympiakarsintaan. Myös Ian Mahinmilta karsinnat jäänevät väliin.

Koripallosivusto Eurohoopsin mukaan pelaajien agentti Bouna Ndiaye kertoi Ranskan TV:ssä, ettei kolmikko osallistu tuleviin olympiakarsintoihin, sillä he ovat kesällä vapaita agentteja. Heidän pitää olla olympiakarsintojen aikaan USA:ssa odottamassa uusien sopimusten allekirjoitusta.

Menetykset ovat Ranskalle tuntuvia, sillä Batum on Ranskan parhaita pelaajia ja hän pelasi uransa parhaan kauden NBA:ssa tällä kaudella tilastoiden runkosarjassa keskimäärin 14,9 pistettä, 6,1 levypalloa sekä 5,8 korisyöttöä. Orlando Magicin Fournier pelasi niin ikään uransa parhaan kauden heittäen 15,4 pistettä. Mahinmi heitti Indianan paidassa keskimäärin 4,3 pistettä ja otti 5,8 levypalloa. Batum ja Fournier olivat myös viime vuonna voittamassa pronssia EM-kisoissa.

Ranskalta puuttuvat lisäksi Rudy Gobert loukkaantumisen takia ja NBA-sopimusta kyttäävän Nando De Colon osallistuminen on myös epävarmaa.