BC Nokia on kiinnittänyt kaksi nuorta pelaajaa pitkän tähtäimen strategiaansa, kun 18-vuotiaat Waltteri Mäkelä ja Ville Haapoja ovat solmineet sopimukset Näätien kanssa.

Sekä Mäkelä että Haapoja siirtyvät Nokialle Tampereen Pyrinnöstä ja molempien sopimukset ovat mallia 2+1.

– Pojat tekivät itse aloitteen ja halusivat osaksi tätä projektia. Juuri tällaisten jätkien saaminen mukaan on tämän pitkän tähtäimen projektin tarkoitus. Halusimme lupaavia ja nälkäisiä nuoria pelaajia, jotka pääsevät hakemaan oppia meidän kokeneimmilta pelaajilta. Näitä kavereita lähdetään kehittämään ja auttamaan uralla eteenpäin, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kommentoi seuran sivuilla.

Mäkelä on paljasjalkainen nokialainen, joka tekee paluun ensi kaudeksi BC Nokia -paitaan. 185-senttinen takakentällä viihtyvä Mäkelä on saanut koripallo-oppinsa Nokialla, mutta siirtyi C-poikaikäisenä Tampereen Pyrintöön, jossa hän on pelannut tähän päivään saakka.

10,2 pistettä, 5,7 levypalloa ja 2,7 syöttöä ottelua kohden Tampereen Pyrinnön A-poikien SM-sarjajoukkueessa kirjauttanut Mäkelä on esiintynyt Divari A:ssa kahden kauden aikana kuudesti ja edustanut Suomea 16-vuotiaiden maajoukkueessa kuudesti.

– Waltteri on Nokian oma poika ja on loistavaa saada hänet takaisin kotiin. Hän on atleettinen ja kovasti töitä tekevä nuori takapelaaja, jolla on asenne kohdallaan ja paljon potentiaalia, Tuominen kertoo.

Kaksimetrinen laituri Haapoja taas löi itsensä läpi aikuisten sarjoissa viime kaudella heittämällä Divari A:ssa Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueessa keskimäärin 9,2 pistettä, hakien 3,0 levypalloa ja jakaen 1,2 syöttöä. A-poikien SM-sarjassa tahti oli vielä lujempaa: 16,7 pistettä, 6,9 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

Nuorten maajoukkuetasolla Haapoja teki debyyttinsä tammikuussa Baltic Sea Cupissa, jossa hän pussitti kolmessa pelissä keskimäärin 12,3 pistettä. Haapoja on valittu myös Suomen 18-vuotiaiden poikien kesän maajoukkueryhmään, joka valmistautuu ikäluokan EM-kisoihin.

– Ville on pitkäraajainen kaksimetrinen pelaaja, jolla riittää taitoa ja erityisesti heittotaitoa. Hän on löytänyt viimeisten vuosien aikana kunnianhimonsa ja sen tavan, millä huippu-urheilijan pitää harjoitella. Kun vuosien aikana fysiikka nousee vielä taitojen tasolle, niin näkisin, että hän pelaa tulevaisuudessa todella korkealla tasolla.

BC Nokialla on sopimukset ensi kaudesta Haapoja ja Mäkelän lisäksi Henri Hirvikosken kanssa.