Yllätysnimi Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueessa – NBA-toivot mukana

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen valmistautuminen Helsingissä järjestettäviin ikäluokan EM-kisoihin (16.-24.7.) on alkanut. Joukkueen päävalmentaja Anton Mirolybov on kutsunut koolle mielenkiintoisten 22 pelaajan ryhmän, joista 12 juoksee Helsingissä EM-kisaparketeille kotiyleisönsä edessä.

Viime kesänä 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan Euroopan mestaruutta juhlineesta joukkueesta Mirolybovin listalle ovat saaneet kutsun Tuomas Hirvonen (Kouvot), Okko Järvi (Vilpas), Arttu Saarijärvi (KoriKouvot), Fiifi Aidoo (HBA-Märsky) sekä Joonas Tahvanainen (HBA-Märsky).

18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisojen pistekuninkuuden vienyt, ensi kaudeksi USA:n yliopistoliiga NCAA:n Arizona Wildcatsiin siirtyvä Lauri Markkanen (HBA-Märsky) on myös listalla mukana. Täysin uutena nimenä ryhmään on nostettu koripalloilevan Murphyn veljessarjan kuopus, heinäkuussa 18 vuotta täyttävä Tomas Murphy.

– On ollut hienoa nähdä alusta lähtien näin suurta innostuneisuutta mukaan kutsutuissa pelaajissa. Meillä on mielestäni laaja rinki hyviä pelaajia ja osaamista löytyy jokaiselle pelipaikalle. Pelaajat ovat kauden aikana olleet omissa seuroissaan isoissa rooleissa ja uskon, että tämä auttaa meitä saamaan nopeasti palikoita oikeille paikoille, arvioi Mirolybov koolle kutsumaansa ryhmää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tomas (Murphy) on meille kaikille uusi tuttavuus, mutta uskon, että hän pääsee nopeasti mukaan isoon Susi-perheeseemme, jossa hänen kaksi vanhempaa veljeään ovat jo mukana. On tärkeää saada Tomas sisään toimintaamme ja sitä kautta auttamaan joukkuetta.

20-vuotiaiden miesten maajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran virallisesti yhteen 8.-12.6. Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävällä leirillä.

Runsaan kuukauden pituisen EM-kisoihin valmistavan jakson aikana joukkue leireilee kaikkiaan kolmessa maassa ja puntaroi iskukykyään maaotteluilla Saksaa, Serbiaa sekä Turkkia vastaan.

– Se, että pelaamme ikäluokan parhaita maita vastaan jo valmistautumisvaiheessa, kertoo, että suomalaista koripalloa arvostetaan korkealle myös muissa maissa. Saamme pelattua viisi todella hyvää valmistavaa peliä ennen EM-turnauksen alkua ja mielestäni meillä on myös hyvä määrä valmistavia harjoituspäiviä joukkuepelimme hiomista ajatellen, arvioi Mirolybov joukkueensa kesän ohjelmaa.

Suomi kohtaa Turkin Helsingissä EM-kisojen aatonaattona ja juoksee Helsingin jäähallin parketille kisojen avausottelussaan 16.7. Israelia vastaan. Suomi kohtaa alkulohkossaan Israelin lisäksi Espanjan ja Ranskan.

– Valmistautuminen otteluihin on apuvalmentaja (Juha) Stenin johdolla jo aloitettu. Vastaamme asettuu todella kovia maita, ja meidän on laitettava itsemme täysillä likoon, jotta otteluista saadaan voittoja, selvittää Mirolybov kupletin juonta.

– Uskon, että meitä tulee auttamaan Susi-perheen fanit, jotka tulevat varmasti luomaan ainutlaatuisen fiiliksen kotikentällemme. Lisäksi on mahtavaa kuulla, kuinka monia vapaaehtoisia on hakenut kisoihin hommiin. Kesästä tulee varmasti ikimuistoinen ja ainutlaatuinen.

20-vuotiaiden miesten maajoukkueen ohjelma 2016
8.-12.6. Leiri @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
14.-19.6. Leiri @ Liettua
20.-23.6. Leiri @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
22.6. U20 Maaottelu: Suomi – Saksa @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
23.6. U20 Maaottelu: Suomi – Saksa @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
27.6. – 2.7. Leiri @ Serbia
30.6. U20 Maaottelu: Serbia – Suomi @ Serbia
1.7. U20 Maaottelu: Serbia – Suomi @ Serbia
5.-8.7. Leiri @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
11.-15.7. Leiri @ Helsinki
14.7. U20 Maaottelu: Suomi – Turkki @ Helsinki
16.-24.7. U20 EM-kisat @ Helsingin jäähalli & Pasilan urheiluhalli, Helsinki

Suomen alkulohkon ottelut U20 EM-kisoissa
16.7. klo 18:30 Israel – Suomi @ Helsingin jäähalli
17.7. klo 18:30 Suomi – Espanja @ Helsingin jäähalli
19.7. klo 18:30 Suomi – Ranska @ Helsingin jäähalli

20-vuotiaiden miesten maajoukkuerinki 2016
Harold ”Fiifi” Aidoo, Helsinki Basketball Academy
Aapeli Alanen, Forssan Koripoja
Elias Eerikinharju, Forssan Koripojat
Juho Gummerus, Tapiolan Honka
Lasse Gummerus, Tapiolan Honka
Akseli Hartikainen, Porvoon Tarmo
Juho-Matti Henttonen, Forssan Koripojat
Tuomas Hirvonen, Kouvolan Kouvot
Okko Järvi, Salon Vilpas
Henri Kantonen,  JKS, Järvenpää
Aatu Kivimäki, Karkkila
Lauri Markkanen, Helsinki Basketball Academy
Tomas Murphy, Northfield Mt. Hermon (USA)
Samuli Nieminen, Helsinki Basketball Academy
Henri Niemistö, Forssan Koripojat
Lassi Nikkarinen, Helsinki Basketball Academy
Remu Raitanen, Helsinki Basketball Academy
Eemil Räisänen, Helsingin NMKY
Arttu Saarijärvi, KoriKouvot, Kouvola
Matias Suvanto, Helsinki Basketball Academy
Joonas Tahvanainen, Helsinki Basketball Academy
Ilmari Toikkanen, PuHu Juniorit, Vantaa

Päävalmentaja Anton Mirolybov
Valmentaja Juha Sten
Valmentaja Petri Virtanen
Fysioterapeutti Jarkko Aho
Joukkueenjohtaja Juha Dahlström