Suomalaispelaajia on ollut alkuviikon aikana runsaasti tositoimissa Euroopan koriskentillä.

Susijengi-kippari Shawn Huff oli joukkueensa paras pistemies, kun Ludwigsburg tasoitti puolivälieräsarjan 2-2:een Saksan Bundesliigassa Bayern Müncheniä vastaan. Huff nakutti 16 pistettä ja Ludwigsburg voitti kotonaan 75-69 (47-35).

Ludwigsburg oli kaaren takaa (11/22, 50%) tulikuuma läpi ottelun ja keräsi kymmentä pistettä hipovan johdon ensimmäisen puoliajan päätteeksi. Bayern München kipusi vielä kahden pisteen päähän 71-69 viimeisellä minuutilla, mutta Ludwigsburg piti päänsä kylmänä ja nakkasi loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Huff (16/3) oli tulessa heittäen pelitilanneheittonsa 6/7 (2p 2/2, 3p 4/5). Huff oli pääosassa kolmella kolmosellaan, kun Ludwigsburg keräsi pelin loppuun asti kantaneen johtonsa toisella neljänneksellä.

Serbian Superliigan B-jatkolohkossa Jamar Wilson ja Partizan pelasivat tasaisesti kolme neljännestä, kunnes viimeisen kymmenen minuutin aikana belgradilaiset juoksivat lopullisesti ohitse Boracista voittaen 83-94 (39-41).

Wilson oli jälleen sähköjänis vaihdosta upottaen 11 pistettä, hakien yhden levypallon ja jakaen 2 syöttöä 24 minuutissa.

Argentiinan Liga A:n puolivälierien ensimmäisellä ottelussa La Union veti pidemmän korren Juho Nenosen Regatas Corrientesista lukemin 81-72 (39-31). La Union johtaa kolmesta voitosta ratkeavaa puolivälieräsarjaa 1-0.

Nenonen (13/1) kuului jälleen joukkueensa parhaimmistoon. Nenonen johdatti Regatas Corrientesin 7 pisteellään päätösneljänneksen kiriin, mutta vieraiden harmiksi kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt.

Turkin kakkossarjassa TBL:ssä Anton Odabasin Denizli Basket hävisi puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa Best Balikesirille 88-78 (49-36). Balikesir johtaa kolmesta voitosta ratkeavaa ottelusarjaa nyt 2-1. Odabasi jäi ottelussa minuuteitta.

Sunnuntai-iltana Sasu Salinin Gran Canaria teki selvää jälkeä Espanjan pääsarjassa Baloncesto Fuenlabradasta 109-88 (60-41).

Selkeässä voitossa Gran Canaria pääsi kierrättämään kokoonpanoaan laajasti ja Salin heitti 3 pistettä, haki 3 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä vajaassa 20 minuutissa.