Petteri Koposen BC Himki kärsi niukan tappion VTB-liigan välieräavauksessa Moskovan TsSKA:lle 86-83 (37-40). Shawn Huff ja Ludwigsburg putosivat Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä, kun Bayern München voitti puolivälieräsarjan otteluvoitoin 3-2.

Viikonloppuna Euroliigan mestaruuden voittanut TsSKA oli takaa-ajoasemassa suurimman osan pelistä, mutta kipusi johtoon päätösneljänneksellä.

Himkin Zoran Dragic (13/2) ja Aleksei Shved (32/3/4 syöttöä) olivat oivassa vedossa ensimmäisellä puoliajalla, mutta ahkerasti palloa sisään pelannut TsSKA säilyi iskuetäisyydellä. Puoliajan jälkeen Himki tuli kentälle tuoreemmilla jaloilla ja juoksi eron kahdeksaan pisteeseen. TsSKA:n tähtitakamies Milos Teodosic (27/1/7) pussitti kuitenkin viisi peräkkäistä pistettä ja päätösneljännekselle edettiin tilanteessa 62-59.

Päätösneljänneksen ensimmäiset viisi minuuttia olivat murheenkryyni Himkille, joka sai TsSKA:n puolustuksen puristuksessa aikaan vain viisi pistettä. Himki oli viimeisellä minuutilla kuusi pistettä häviöllä, mutta Shved veti eron yhteen 84-83 kuusi sekuntia ennen loppusummeria. Himkin harmiksi Vitali Fridzon (10/0 pääsi nostamaan loppulukemat.

Koponen (7/0) pelasi vaihdosta 17 minuuttia heittäen kakkosensa 1/2, kolmosensa 1/3 ja vapaaheittonsa 2/2.

Moskovan TsSKA johtaa välieräsarjaa 1-0.

Saksan Bundesliigan puolivälierissä Shawn Huffin Ludwigsburg putosi laulukuoroon, kun Bayern München oli vahvempi ratkaisevassa viidennessä ottelussa numeroin 87-76 (42-41).

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Bayern München repi kaksinumeroisen johdon, kun koko Ludwigsburgin joukkue oli jääkylmä Jon Brockmania lukuun ottamatta. Vaikka Ludwigsburgin hihasta löytyi vielä piskuinen loppukiri, niin müncheniläiset kestivät sen.

Huff (0/2) pelasi reilut 23 minuuttia, mutta suti pelitilanneheittonsa 0/8.

Argentiinan Liga A:ssa Juho Nenosen Regatas Corrientes hävisi toisen ottelunsa puolivälierissä La Unionille, joka johtaa nyt ottelusarjaa 2-0. La Union voitti kotikentällään 92-85 (55-45).

La Union heitti eron kaksinumeroiseksi kolmospommituksellaan toisella neljänneksellä, jonka kotijoukkue vei 36-24. Regatas Corrientes pysyi kannoilla loppupelin, mutta rahkeet eivät riittäneet ohimarssiin.

Nenonen pelasi vaihdosta 20 minuuttia pussittaen 9 pistettä ja noukkien 5 levypalloa.

Turkin kakkossarjassa TBL:ssä Anton Odabasin ja Denizli Basketin kausi päättyi, kun Best Balikesir eteni välieriin otteluvoitoin 3-1. Neljännessä ottelussa Balikesir oli parempi lukemin 69-57 (38-32).

Odabasi pelasi vajaat kaksi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.