Kouvot ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa 12 vuoteen luotsannut Jyri Lehtonen, 42, on äänestetty Korisliigan vuoden valmentajaksi 2015/16.

Korisliigassa kaudesta 2007/08 valmentanut Lehtonen on esiintynyt aiemminkin urallaan päävalmentajan ominaisuudessa SM-pudotuspeleissä, mutta on maistanut mitalipelitunnelmaa vain kerran aiemmin – keväällä 2008 Lappeenrannan NMKY:n kanssa.

Kolmen puolivälieriin päättyneen Korisliiga-kevään jälkeen Lehtosen Kouvot kaatoi Salon Vilppaan puolivälierissä otteluvoitoin 3-2 ja oli mitalipelivaiheessa lähes suvereeni: välierissä Kouvojen satimeen jäi BC Nokia 4-2 ja finaaleissa Tampereen Pyrintö 4-1.

Lehtoselle vuoden valmentajan palkinto tuli oivaan aikaan, sillä hän on lähtemässä yhdeksän päävalmentajana vietetyn Korisliiga-kauden jälkeen vuoden pituiselle sapattivapaalle.

– Mestaruus oli koko organisaation palkinto kuuden vuoden työstä. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. Sapattivapaalla aion pelata tennistä ja yritän auttaa 18-vuotiaiden maajoukkueen mahdollisimman pitkälle, kertoi Lehtonen Koripalloliiton tiedotteessa.