Vilpas saa ensi kaudelle kokeneen vahvistuksen takakentälleen, kun kymmenen kautta Korisliigaa pelannut Michael Pounds siirtyy Kotkasta Saloon vuoden mittaisella sopimuksella.

189-senttisellä Poundsilla on palkintokaapissaan kaksi SM-hopeaa (KTP, ToPo) ja yksi SM-pronssi (KTP) aiemmilta liigakausiltaan.

KTP:n kasvatti ja legendaarisen Larry Poundsin esikoinen lähtee nyt toista kertaa pois kotikaupungin maisemista. Ensimmäinen retki suuntautui Helsinkiin, jossa ”Homppa” pelasi kaudet 2008-2011 ToPon riveissä. Muuten 27-vuotias takamies on ollut uskollinen kasvattajaseuralleen.

– Helsingin vuosista jäi kivat muistot, sillä lähdin tuolloin ensimmäistä kertaa pois kotoa. Aika ToPossa oli tosin hieman erilaista, sillä armeijan ja koulun vuoksi ei voida puhua täysammattilaisuudesta. Nyt uuteen kauteen lähdetään hieman eri lähtökohdista. Hienoa, että Vilpas osoitti kiinnostusta ja tykkäsin Joonaksen ajatuksista. Uskon, että täältä löytyy toimiva paketti ja isä-Larrykin toivotti tsemppiä ja onnitteli mahdollisuudesta, satamakaupungin kasvatti toteaa Vilppaan sivuilla.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ottaa kokeneen takamiehen avosylin vastaan nuoreen ryhmäänsä.

– Mike tuo meidän joukkueeseen ison määrän kokemusta ja johtajuutta. Hän pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä molempia takamiehen spotteja ja luomaan heittopaikkoja itselleen ja muille. Puolustuksessa hänen kokonsa mahdollistaa monia taktisia variaatioita mm. skriinitilanteissa. Odotan yhteistyötämme innolla, sillä tämä on Michaelille uusi alku uudessa joukkueessa ja uskon hänen olevan erittäin nälkäinen ja näytönhaluinen tulevalla kaudella, arvioi Iisalo uutta hankintaa.

Pounds pelasi viime kaudella KTP:ssä 34 ottelua 6.7 pisteen ja 1.3 levypallon tehoilla, mutta päättynyt kausi oli vaikea.

– Myös henkilökohtaisesti jäi paljon parannettavaa ja odotan kovasti, että pääsen Vilppaan kanssa näyttämään osaamistani. Koen, että minulla olisi ollut paljon enemmän annettavaa viime kaudella, mutta KTP pelasi koko kauden putoamista vastaan ja se vaikutti peluuttamiseen. Kismaa ei silti jäänyt. KTP on kasvattajaseurani ja sillä on aina paikka sydämessäni, ”Homppa” myöntää.

Miehen oma elämäntilanne tulee uuden sopimuksen myötä muuttumaan. Luokanopettajavaimo jää Kotkaan, samoin viiden kuukauden ikäinen Nicholas-poika.

– Haastava tilanne tietysti, mutta asiat on käyty perheen kanssa läpi. Uskomme vahvasti, että homma saadaan toimimaan. Salosta ja etenkin Salohallista on paljon hyviä muistoja. Se on ollut aina vierasjoukkueelle paha paikka ja upea fanitoiminta tekee siitä ensi kaudella vieläkin vaikeamman, Pounds ennakoi.

Poundsin myötä Vilppaan kotimaisten sopimuspelaajien määrä nousi seitsemään, sillä seuralla on sopimukset myös Juho Nenosen, Okko Järven, Henri Niemistön, Riku Laineen, Aatu Kivimäen ja Jesse Räkköläisen kanssa.