Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue esiintyi ensimmäisessä maaottelussaan kautta historian pirteästi haastamalla ikäluokan hallitsevan EM-hopeamitalistin Liettuan tasaväkiseen taistoon Kaunasissa. Liettua nipisti kuitenkin vähäkorisesta ottelusta 58-55 (24-25) -voiton.

Liettua käänsi ottelun edukseen kolmannella neljänneksellä ja piti johtonsa loppuun asti, vaikka Suomi pysytteli viimeiset minuutit heiton tai kahden päässä. Päävalmentaja Antti Koskelainen kehui tuoksinan tauottua omiensa taisteluilmettä ja pelivalmiutta.

– Sydäntä näillä jätkillä on. Heillä on kyky pelata loppuun asti joka tilanne, mikä on meille erittäin tärkeä asia, Koskelainen kehui Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämä oli tietenkin kesän ensimmäinen maaottelu yhtä lailla meille kuin Liettuallekin, joten peli oli molemmilla joukkueilla pitkälti hakemista. Puolustuksemme oli kuitenkin ajoittain hyvää.

Miika Heinonen (12/4/3 syöttöä) aloittavana pelinrakentajana oli Suomen tehokkain. Korin alla parhaat tyylipisteet keräsi Mikael Jantunen (2/9).

Suomi oli korin alla kahdesta kovaa pelanneesta joukkueesta vahvempi voittamalla levypallot 47-42 ja hakemalla kaikkiaan 16 hyökkäyspään levypalloa. Vastaavasti joukkueen akilleenkantapää oli kaukoheittopeli: kolmoset 4/22.

Suomi ja Liettua kohtaavat uudelleen sunnuntaina klo 18.

Liettua – Suomi 58-55 (10-11, 24-25, 44-37), 17-vuotiaiden poikien maaottelu, Kaunas (Liettua) 4.6.2016

Suomi: Erik Waxlax 3/2/3 syöttöä, Tomas Pihlajamäki 2/1, Tuomo Antikainen 3/2, Andre Gustavson 8/3/3 riistoa, Miika Heinonen 12/4/3 syöttöä, Eetu Villa 0/3, Ricky Waxlax 8/6, Elias Valtonen 9/4, Karri Sällylä 8/5, Jaakko Lammi 0/2, Mikael Jantunen 2/9, Aapeli Syrjämäki 0/1.