Ikäluokkansa EM-kotikisoihin valmistautuva Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue juoksi Liettuassa pelatussa valmistavassa maaottelussa Valko-Venäjän kumoon. Suomi repäisi ratkaisevan eron ensimmäisen neljänneksen 20-0-juoksulla ja piti johtoasemansa loppulukemiin 73-60 (41-23) asti. Murphyn koripalloilevan veljeskatraan nuorin Tomas Murphy teki ottelussa maajoukkuedebyyttinsä.

Kolmen ensimmäisen minuutin jälkeen tilanne oli tasaisesti 7-8, mutta Suomi löysi rytminsä äityen hurjaan kori-ilotteluun. Suomi riisti valkovenäläisiltä palloa suoraan palloskriineistä ja juoksi toiseen päähän löytäen vapaan pelaajan.

– Saimme siinä kohtaa semmoisen rytmin, joka jatkui koko pelin, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Valko-Venäjä sai vielä ottelusta hieman otetta, mutta Suomen puolustus piti huolen, että valkovenäläisten hyökkäyspeli pysyi puurona. Kun peliä oltiin pelattu 35 minuuttia, Suomi johti selkeästi 68-48. Valko-Venäjä käytti hyväkseen Suomen intensiteetin laskun ja pääsi kaunistelemaan loppulukemia.

– Keskiviikosta lähtien olemme harjoitelleen jopa aika lujaa, joten siihen nähden yllättävän energinen esitys. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen peli, mutta meiltä ehjä kokonaisuus ja puolustus oli aktiivista.

Vanhan konkarin ottein pelannut Joonas Tahvanainen (19/6) oli koko kentän pistekuningas. Maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Tomas Murphy (9/3) oli välittömästi parketilla yksi susiperheen jäsen. Oivasti pelasivat myös levypalloja kahmineet Arttu Saarijärvi (9/4) ja Samuli Nieminen (5/8).

– He toivat omalta pelipaikaltaan tarvittavaa levypallovoimaa. Olemme pieni joukkue, joten meidän pitää onnistua levypallopelissä. Tänään se toteutui pitkälti näiden kahden sankarin ansiosta.

Ottelutilastot näet täältä.