Bisons ei saanut liigalisenssiä – Korikobrat nousee takaisin Korisliigaan

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

Tulevaksi pelikaudeksi Korisliiga-paikka myönnettiin niin pelillisten kuin taloudellistenkin kriteerein yhdeksälle joukkueelle: BC Nokia, Helsinki Seagulls, Joensuun Kataja (Kataja Basket), Kauhajoen Karhu, Kouvot (Kouvola), KTP-Basket (Kotka), Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö ja UU-Korihait (Uusikaupunki).

Loimaan Korikonkarien sarjalisenssihakemus puolestaan evättiin, koska LoKoKon viime kauden sopimusyhteisö Bisons BC ei suoriutunut vaadituista velvoitteistaan määräaikaan mennessä.

– Meillä on selvät kriteerit, joilla pyritään turvaamaan terve kilpailuympäristö sekä valvomaan eri osapuolten etuja. Joskus kriteeristön noudattaminen tarkoittaa kivuliaita ja vaikeita päätöksiä, joihin Bisonsin sarjasta sulkeminen mitä suurimmassa määrin kuuluu, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting Koripalloliiton tiedotteessa.

Liigalisenssimenettelyyn liittyvän kriteeristön mukaisesti seuran tulee hoitaa velvoitteensa joukkueen jäsenille, verottajalle, kansainväliselle liitolle ja Suomen Koripalloliitolle sekä vakuutusyhtiöille urheilijaturvan osalta.

LoKoKon sarjalisenssihakemuksen epäämisen myötä liittohallitus päätti sarjan täydentämistä. Korisliigan osallistumisoikeus myönnettiin Kobra-Basket Lapua ry:lle (Kobrat).

Kobrat putosi keväällä sarjasta sijoituttuaan Korisliigan runkosarjassa viimeiseksi ja päädyttyään liigakauden rankingissa 11. sijalle liiganousijan ja Divarin mestarin UU-Korihaiden jälkeen.

Naisten Korisliigasta kymmenjoukkueinen

Naisten Korisliiga pelataan kaudella 2016/17 niin ikään kymmenen joukkueen sarjana.

Sarjalisenssiyksikkö myönsi B-lisenssin sekä osallistumisoikeuden Naisten Korisliigaan Catz Lappeenrannalle, Espoo Basket Teamille, Forssan Alulle, Helmi Basketille (HBA Helmi), Hyvinkään Pontevalle, Kouvoille (Kouvottaret, Kouvola), Peli-Karhuille (Kotka), Tapiolan Hongalle, Vimpelin Vedolle sekä Äänekosken Huimalle.

Divari A:ta halutaan täydentää, päätöksiä kesäkuun loppuun mennessä

B-lisenssi ja osallistumisoikeus miesten Divari A:han myönnettiin liittohallituksen toimesta BC Jyväskylälle (Jyväskylä Basketball Academy), Forssan Koripojille, Järvenpään Koripalloseuralle, Namika Lahti Junioreille (Lahti Basketball), Oulun NMKY:lle, Porvoon Tarmolle, Tampereen Pyrinnölle, Tapiolan Hongalle (Espoo) ja ToPo Junioreille (Helsinki).

C-lisenssi ja osallistumisoikeus Divari B:hen myönnettiin puolestaan seuraaville joukkueille: Espoo Basket Team, Helsingin NMKY, Jyväskylän Weikot, KaU Koris (Karkkila), Kouvot (Korikouvot, Kouvola), KTP Koripallo (Kotka), Lappeenrannan NMKY, Perniön Urheilijat, PuHu Juniorit (Vantaa), Raholan Pyrkivä, Turun NMKY sekä Ura Basket (Kaarina).

Liittohallituksella on mahdollisuus myöntää Divari B:hen sarjapaikkoja villillä kortilla. Kyseisten villien korttien kohtalo selviää kesäkuun loppuun mennessä, kun liittohallitus päätti selvittää Divari B:n paikan saaneiden joukkueiden halukkuuden Divari A:han, jota hallitus haluaa täydentää.

C-lisenssin ja osallistumisoikeuden Naisten Divisioonaan lunasti kymmenen joukkuetta: BC Nokia, Helsingin NMKY, Helmi Basket (Helmi Capitals, Helsinki), Joensuun Kataja, Keravan Kori-80, PuHu Juniorit (Puhuttaret), Tampereen Pyrintö, Tapiolan Honka (Espoo), ToPo Juniorit (Helsinki) ja Turun Riento Koripallo.

Seuraavassa katsaus Korisliigan, Naisten Korisliigan sekä Naisten Divisioonan vahvistettuihin pelitapoihin kaudella 2016/17. Miesten Divisioona A:n ja B:n pelitavat vahvistetaan kesäkuun loppuun mennessä sarjakohtaisten joukkuemäärien varmistuttua.

Näin pelataan Korisliiga kaudella 2016/17

Runkosarja pelataan kymmenen (10) joukkueen nelinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 36 ottelua. Runkosarjan kahdeksan parasta selviävät pudotuspeleihin ja runkosarjan viimeiseksi (10.) sijoittunut joukkue pelaa liigakarsinnan Miesten Divisioona A:n finaalin hävinnyttä joukkuetta vastaan.

Puolivälierät
Kahdeksan joukkuetta.
Runkosarjan 1. vs 8., 2. vs 7., 3. vs 6. ja 4. vs 5.
Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Välierät
Neljä joukkuetta (puolivälierien voittajat).
Ottelusarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa.

Pronssiottelu
Kaksi joukkuetta (välierien häviäjät).
Pelataan vain yksi ottelu runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

Finaalit
Kaksi joukkuetta (välierien voittajat)
Ottelusarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa.
Ottelusarjan voittaja on Suomen mestari.

Liigakarsinta

Pelikauden 2016–17 Korisliigan runkosarjassa viimeiseksi (10.) sijoittunut joukkue pelaa liigakarsinnan paras kolmesta (2 voittoa) Divisioona A:n finaalien hävinnyttä joukkuetta vastaan. Ottelusarjassa kotiedun (1. ja 3. ottelu) saa Korisliigassa pelannut joukkue. Ottelusarjan voittaja pelaa Korisliigassa pelikaudella 2017-18.

Näin pelataan Naisten Korisliiga kaudella 2016/17
Runkosarja pelataan kymmenen (10) joukkueen kolminkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua. Runkosarjan kuusi parasta selviävät pudotuspeleihin ja runkosarjan viimeiseksi (10.) sijoittunut joukkue putoaa Naisten Divisioonaan pelikaudeksi 2017–18.

Puolivälierät
Neljä joukkuetta.
Runkosarjan 3. vs 6. ja 4. vs 5.
Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Välierät
Neljä joukkuetta (runkosarjan 1. ja 2. sekä puolivälierien voittajat)
Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Pronssiottelu
Kaksi joukkuetta (välierien häviäjät)
Pelataan vain yksi ottelu runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

Finaalit
Kaksi joukkuetta (välierien voittajat)
Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.
Ottelusarjan voittaja on Suomen mestari.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.