Kouvoja kuuden vuoden ajan luotsanneen Jyri Lehtosen apuna koko ajan toiminut Antti Hurri jatkaa – yhdessä Juho Kailion kanssa – myös Pieti Poikolan valmennusryhmässä.

Päävalmentaja on adjutanteistaan mielissään.

– Odotan todella suurella innolla yhteistyötä valmennusryhmässämme ja uskon, että opin paljon uutta itsekin. Tärkeimmät asettamani kaksi tavoitetta tulevalla kaudella ovat, että olemme sarjan parhaiten harjoitteleva joukkue ja että pelaamme intensiivisintä koripalloa, jossa pyrimme kutistamaan vastustajan tilan minimiin. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta toisaalta, se on ainoa tie urheilullisen menestyksen uusimiseen.

– Valmentaminen on tiimityötä, jossa jaamme vastuita jokaisen osaamisen ja kiinnostuksen mukaisesti. Antilla ja Juholla on iso vastuu pelaajien henkilökohtaisessa kehittymisessä. Se jo yksistään on erittäin iso ruutu, sillä menestyksemme tulee pelaajien kehityksen myötä. Emme ole rekrytoimassa valmiita pelaajia, vaan urheilijoita, jotka haluavat eteenpäin urallaan, hän alleviivaa Kouvojen sivuilla.

Urallaan Lehtosen ja Kouvojen lisäksi myös Joensuun Katajassa Timo Heinosen ja Ray Ailuksen kanssa valmentanutta Hurria motivoi nuorten pelaajien kehityksen tukeminen. Tuo työsarka ei päättynyt viime kevään Suomen mestaruuteen.

– Pelaajien kehitys tässä on keskiössä. Meillä on hurjan lahjakkaita nuoria pelaajia, kuten esimerkiksi Arttu Saarijärvi ja nyt uutena Henri Kantonen. Meidän tehtävämme valmentajina on auttaa heitä realisoimaan kiistaton potentiaalinsa, Hurri kertoo ja lisää oppineensa jokaiselta kollegaltaan paljon.

– Innolla odotan tulevaa kautta, sillä Pietin kanssa käymieni keskustelujen perusteella meillä on hyvin samankaltainen näkemys koripallon perusperiaatteista. Olen varma, että hänen kanssaan työskentely auttaa taas hurjasti muokkaamaan omaa ajatustani siitä, kuinka tätä lajia tulee pelata, sanoo Hurri.