Susijengin ja Himkin kantaviin hahmoihin kuuluva koripalloilija Petteri Koponen ja Eezy Basket -katukoristurnaus aloittavat yhteistyön Helsingissä elokuussa järjestettävän katukoristurnauksen tiimoilta.

Petteri Koponen kertoo, että katukoripallo on ollut aina hänelle erittäin mieluisa laji, myös kesäharjoittelun kannalta.

– Katukorista on tullut pelattua aina. Se on loistava, hauska ja kesäinen laji, jota mielellään harrastaa aina loma-aikoina, Koponen kertoo tiedotteen mukaan.

– Varsinkin, kun turnauksen tuotto käytetään lyhentämättömänä lasten ja nuorten koripalloharrastuksen tukemiseen, ei mukaan lähtemistä tarvinnut miettiä hetkeäkään, ”Petsku” lisää.

Eezy Basket on nimensä mukaisesti rento katukoristapahtuma 13.-14. elokuuta Helsingin sydämessä. Eezy Basketiin ovat tervetulleita kaikki, ikään ja taitotasoon katsomatta. Oma sarja löytyy kaikille – turnauksen isähahmon Petteri Koposen ja kumppanien sekä viihdemaailman ykkösnimistä alle 10-vuotiaiden tyttöjen ja poikien omiin mittelöihin. Tärkeintä on rento pelifiilis.

Eezy Basket on voittoa tavoittelematon turnaus. Kaikki ilmoittautumismaksut tilitetään Koripalloliitolle, joka jakaa ne omien kanaviensa kautta vähävaraisten lasten ja nuorten koripalloharrastuksen tukemiseen.

Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting kertoo kattojärjestön olevan innokkaasti mukana tämän tyylisessä matalan kynnyksen harrastustoiminnassa.

– Kansainvälisen Koripalloliiton FIBAn prioriteeteissakin tämmöinen Grass root -tasoinen toiminta on korkeassa prioriteetissa ja tavoitteena on koriksen 3×3-kilpailu jo vuoden 2020 Tokion olympialaisissa. Petterin panos ja innostus on aina arvokasta ja ihailtavaa, kaikin puolin kannatettavaa, Zitting iloitsee.

Eezy vastaa turnauksen järjestämisestä yhdessä Koripalloliiton ja alan ykköstoimijoiden kanssa. Toimitusjohtaja Titta Teittinen Eezystä kertoo, että katukoristeema sopii hyvin yrityksen arvoihin ja toimintatapoihin.

– Mielestäni Eezy Basket tuo loistavan mahdollisuuden kokea ja aistia koripallotunnelmaa keskellä Helsinkiä. Lasten ja nuorten harrastusten tukeminen hyväntekeväisyyden ja sponsoroinnin kautta on meille Eezyssä sydäntä lähellä. Näemmekin, että Eezy Basket on sopiva lisä mahtavalle korisbuumille, joka Suomessa on tällä hetkellä. Pyrimme luomaan tilaisuudesta vuosittaisen tapahtuman, joka tuo koripallosta kiinnostuneet ihmiset yhteen aina kesäisin, Teittinen valottaa.