Suomen 17-vuotiaiden poikien historialliset MM-kisat Espanjan Zaragozassa pyörähtivät käyntiin torstaina 23.6. kello 10:45 Suomen aikaan. Suomen päävalmentaja Antti Koskelaisen mukaan kilpailuasetelmat eksoottisessa C-alkulohkossa (Suomi, Kiina, Australia ja Kanada) on mielenkiintoinen, koska joukkueilla ei ole paljoakaan kokemusta toisistaan.

– Tunnelmat ovat odottavat. Tärkeäähän tässä on jälleen kerran pitää ”game face” päällä ja elää hetki kerrallaan, Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen kokoonpano viime vuoden EM-kisajoukkueesta on elänyt hieman, kun joukkueeseen ovat liittyneet uusina kasvoina Mikael Jantunen, Aapeli Syrjämäki ja Eetu Villa. Mukana ovat kuitenkin kuudenneksi viime kesänä EM-kisoissa sijoittuneen Suomen takuumiehet, kuten Elias Valtonen, Miika Heinonen, Tuomo Antikainen ja Ricky Waxlax.

– Kokoonpanomme on hieman elänyt viime kesän EM-kilpailuista, tosin paljon tuttujakin pelaajia aiemmasta kisamiehistöstä on joukkueessa mukana. Meillä ei ole näiden kilpailuiden pisin tai atleettisin joukkue, mutta joukkueemme on yritteliäin

Alkulohkojen arvonnoissa Suomi päätyi mielenkiintoiseen C-lohkoon, jossa jokainen joukkue on eri mantereelta ja erittäin kovatasoinen. Australia on selvittänyt tiensä kaksi kertaa putkeen MM-kisojen loppuotteluun. Kanada ja Kiina ovat taas molemmat selvinneet puolivälieriin asti jokainen kerta kolmesta, kun MM-kisat on tässä muodossaan järjestetty.

– Alkulohkomme on erilaisten koriskulttuurien sekoitus: Kanada on ehdoton ennakkosuosikki atleettisena ja nopeana pohjoisamerikkalaisen tyylin joukkueena. Australialla on isot perinteet tältä tasolta modernia ja liikkuvaa korista pelaavana ryhmänä. Me tuomme lohkoon oman lisämme sekoituksella kypsymässä olevaa ”susikoripalloa”.

– Lähtökohtaisesti kilpailuasetelma on mielenkiintoinen, koska joukkueilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta toisiaan vastaan pelaamisesta.

Torstaina Suomen MM-alkulohko pyörähtää käyntiin, kun suomalaiset kohtaavat aamupelissä Kiinan.

– Avausvastustajamme Kiina on erittäin fyysinen ja kookas joukkue. He haluavat pelata kurinalaisesti ja hyödyntää kokoaan korin läheisyydessä. Meidän lähtökohtamme on viedä peliä koko kentälle ja vastata kokoon liikkeellä sekä naulata kaarelta kovalla tarkkuudella. Levypallopelaaminen tulee ilman muuta korostumaan läpi pelin ja meidän on tärkeä pitää Kiina yhdessä heitossa pallonhallintaa kohden.

Suomen 17-vuotiaat pojat MM-kisoissa 2016:
4 Waxlax Erik
5 Pihlajamäki Tomas
7 Gustavson Andre
8 Heinonen Miika
9 Antikainen Tuomo
10 Waxlax Ricky
11 Valtonen Elias
12 Jantunen Mikael
13 Lammi Jaakko
14 Syrjämäki Aapeli
15 Jaakkola Tuukka
20 Villa Eetu

Päävalmentaja Antti Koskelainen
Valmentaja Vesa Vertio
Valmentaja Ilkka Palviainen
Valmentaja Hanno Möttölä
Naprapaatti Jukka Matinen