Petteri Koponen lataa parhaillaan akkuja kotikonnuillaan pääkaupunkiseudulla. Seurajoukkuevelvollisuudet Moskovassa odottavat jälleen elokuussa.

28-vuotias Petteri Koponen saa kesän ajan jälleen vastailla kysymyksiin tulevaisuuden suunnitelmistaan. Hänellä on kuitenkin voimassa oleva sopimus moskovalaisen Himkin kanssa.

– Olin neljä vuotta Italiassa ja nyt neljä vuotta Venäjällä. Ilmeisesti olen tehnyt hyvää duunia, kun seurat ovat halunneet minut pitää. Olen viihtynyt hyvin ja sopimusta on vielä vuosi jäljellä, hän kommentoi alkuviikosta lehdistötilaisuudessaan.

Kulunut kausi ei ollut vahvasti panostaneelle seuralle menestys.

– Meillä oli mahdollisuudet voittaa jopa molemmat sarjat (Euroliiga ja VTB), joten seuran ja pelaajien odotukset eivät toteutuneet. Isot pelaajamme olivat loukkaantuneina, emmekä saaneet peliämme oikein missään vaiheessa rullaamaan. Parannettavaa siis jäi ensi kauteen.

– Uusi valmentajamme Dusko Ivanovic tuli maaliskuun puolessa välissä. Haluamme varmasti menestyä ensi kaudella.

Koponen puhui tilaisuudessa kuulumistensa lisäksi myös elokuussa järjestettävän Eezy Basket –katukoristurnauksen puolesta. Järjestäjät toivovat näkevänsä tähden mukana pelailemassa 13.-14.8.

– Katukoriksella on ollut urallani iso merkitys. Varsinkin pienempänä vietin paljon kesäisin aikaa Oulunkylän tekojääradalla. Kävimme paljon ulkona heittelemässä ja pelailemassa kavereiden kanssa.

– Mikä olisi parempi tapa viettää kesäpäivää, kun heitellä korista hyvällä säällä musan soidessa? En kyllä keksi montaa parempaa.

Vielä juhannuksen tienoilla mies kuitenkin keskittyy lepäämiseen.

– Kesäkuun loppuun mennessä olen vielä juoksukiellossa, mutta kyse ei ole mistään suuremmasta. Se on tätä urheilijan elämää. Nyt on hyvä aika laittaa paikat kuntoon, hän kommentoi.