Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa MM-kisoissa, kun Kanada voitti Suomen 92-68 (56-31) Espanjan Zaragozassa.

Atleettinen Kanada keräsi vankan johdon pommittamalla 37 pistettä ensimmäiseen neljännekseen ja veti eron Suomen kurottamattomiin toisella neljänneksellä.

Suomella kesti aikansa oppia purkamaan Kanadan prässi, mutta viimeistään Jaakko Lammin päästellessä nostelemaan kaksi vapaata koria korin alta Suomi sai otteen pelistä. Kanadan urheilulliset laiturit pääsivät kuitenkin juoksemaan kenttää ja samalla kanadalaisten heittopeli kaaren takaa oli uomissaan. Suomi sai aikaan avausneljänneksellä kelvot 22 pistettä, mutta Kanada oli yksinkertaisesti parempi heittäen 37.

– Jos kansainvälisessä ottelussa tekee itse ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin 22 pistettä ja on silti 15 takana, niin vastustaja on pelannut hyvin, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Toisella neljänneksellä Suomi sai aikaan vain 9 pistettä ja Kanada keräsi yli 20 pisteen johdon, jonka se piti pelin loppuun saakka. Toisella puoliajalla Suomen peli-ilme ei erosta huolimatta hyytynyt, vaan Suomi pisti kunnolla vastaan kanadalaisille.

– On erittäin tärkeää, että saimme kokemusta pelata pohjoisamerikkalaista pelityyliä pelaavaa atleettista joukkuetta vastaan. Jos haluaa kasvaa koripalloilijaksi, niin jossain vaiheessa tulee pelaamaan pohjoisamerikkalaisia pelaajia tai joukkueita vastaan. Nyt siihen on aika paljon helpommat lähtökohdat.

– Saimme toisella puoliajalla rivit kasaan ja pystyimme kilpailemaan. Pitkässä turnauksessa on tärkeää, että pystyy kehittämään pelaamistaan. Tänään saimme monipuolistettua hyökkäyspelaamistamme toisella puoliajalla.

Suomen etevimmät olivat taitava Andre Gustavson (17/5), melkein koko toisen puoliajan huilannut Elias Valtonen (12/1), Lammi (11/3) ja Mikael Jantunen (10/5). Kanadan tehokkaimmat olivat Rowan Barrett (16/10) ja Ignas Bradzdeikis (17/8).

Suomi kohtaa sunnuntaina Australian Suomen aikaan 19:45.

Ottelutilastot