Suomen 17-vuotiaat pojat marssivat MM-kisojen sijoitusottelussa puoliajalle kymmenen pisteen johdossa 37-27, mutta Kiina kiri ohitse vahvalla kolmannella neljänneksellä. Läkähtyneet suomalaiset joutuivat katsomaan vierestä, kun Kiina pääsi määrätietoisesti kohti koria voittaen lopulta 77-57. Tappion myötä Suomi pelaa ylihuomenna 11. sijasta Dominikaanista tasavaltaa vastaan.

Suomi oli kontrollissa läpi ensimmäisen puoliajan keräten 10 pisteen johdon puoliajalle. Pitkän turnauksen verot näkyivät puoliajan jälkeen, kun suomalaisten jalat nousivat heikosti ja samalla Kiina hyökkäsi ahnaasti kohti koria saaden suomalaiset virhevaikeuksiin.

Kiina oli dominoiva kolmannen neljänneksen, jonka he veivät numeroin 26-7. Kiina onnistui passivoimaan Suomen pelin, eikä suomalaisilta löytynyt enää paukkuja loppukiriin.

– Kaikki kunnia Kiinalle, he pelasivat todella hyvän toisen puoliajan ja olivat 40 minuutin jatkumossa parempia. He pelasivat sillä tavalla, kuin heidän kannattaakin pelata, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä loppui energiat toisella puoliajalla. Kiina sai omien onnistumistensa kautta uskoa tekemiseensä. Kiina pyrki korille, sai meidän virheet täyteen, minkä myötä momentum siirtyi heille. Sen jälkeen he pystyivät kurinalaisesti pitämään homman paketissa.

Suomen pistekärjet olivat Miika Heinonen (11/6/3 syöttöä) ja Tuukka Jaakkola (10/1). Kiinan parhaimmistoon kuuluivat Yibo Wang (21/4/3) ja Peidong Chen (16/8/4).

Suomi pelaa 11. sijasta ylihuomenna Dominikaanista tasavaltaa vastaan.

Ottelutilastot