Korisliigassa pelaava Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen 24-vuotiaan Topias Kuukkasen kanssa. 187-senttinen Kuukkanen tulee Saloon Jyväskylän HoNsU:sta, jossa kovakätinen takamies pelasi viime kaudella uran parhaan kautensa.

Kuukkasen siirto Vilppaan paitaan sai sinettinsä, kun opiskelupaikka Salossa Ammattikorkeakoulun tradenomilinjalla vahvistui. Hän on pelannut I divisioonaa seitsemän kauden ajan ja edustanut HoNsU:n lisäksi yhdet kaudet Säynätsalon Rientoa ja FoKoPoa. Viime kausi oli Kuukkaselle uran paras, sillä mies kuului I divisioona A:n tehokkaimpiin pistemiehiin. 28 ottelussa pinnoja syntyi komeat 17,1 per ottelu ja 2,3 syötön ohella levypalloja jäi käsiin 5,4.

– Hieno homma, että Topiaksen opiskelupaikka Saloon varmistui. Saamme joukkueeseen lisää leveyttä ja heittovoimaa ja se on aina valmentajan mieleen. Topias on kova harjoittelija, joka viihtyy salilla ja hänellä on scoraajan mentaliteetti. Hän pelasi viime kaudella I divaria kovilla tehoilla ja haluaa selvästi ottaa seuraavan askeleen urallaan, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo uusinta tulokasta Vilppaan tiedotteessa.

Ja heittää Kuukkanen osaa. Sen huomasivat ainakin HBA Märsky ja Tarmo viime kaudella, sillä Kuukkanen latoi 36 pistettä kumpaakin vastaan. Tarmoa vastaan mies upotti komeat kahdeksan kolmosta.

Vilppaan pelaajasopimuspaketti nousi Kuukkasen ansiosta kymmeneen. Muut sopimuspelaajat ovat Okko Järvi, Saah Nimley, Matias Ojala, Henri Niemistö, Riku Laine, Aatu Kivimäki, Michael Pounds, Jesse Räkköläinen ja Juho Nenonen (ulkomaan optio).

Vilppaan syksyn ohjelmassa on mm. harjoitusottelut Tallinnassa 16.-18. syyskuuta sekä seuraavana viikonloppuna oma kotiturnaus Salohallissa, johon osallistuvat kotijoukkueen lisäksi KTP-Basket, BC Nokia ja Korihait. Korisliiga käynnistyy 5. lokakuuta.