22-vuotias takamies Marius van Andringa siirtyy tämän kauden kattavalla sopimuksella Lapuan Kobriin.

Van Andringa on pelannut kaksi edellistä kautta Kataja Basketissa, jossa voitti myös SM-kultaa kaudella 14-15. Katajan voittaessa mestaruuden hän oli iso palanen joukkuetta kuuluen Teemu Rannikon rinnalla Katajan aloitusviisikkoon. Hänet valittiin tuolloin myös vuoden tulokkaaksi. Viime kausi sujui tilastoilla 4,9p/1,0l/0,7 syöttöä ottelua kohden. Van Andringa on pelannut myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Viime kausi oli raskas, joten olen todella iloinen tästä tilaisuudesta. Nyt se pitää vain käyttää hyödykseen. Kobrille ei ole tullut menestystä lähivuosina, joten nyt on toivottavasti sen aika. Odotan innolla Lapualle lähtöä, van Andringa kertoo Kobrien sivuilla.

– Tässä on nyt muutama viikko pistetty Korisliigajoukkuetta kasaan ja oli hienoa, että saatiin Marius Lapualle. Nuori ja nälkäinen pelaaja, joka varmasti haluaa urallaan vielä korkealle. Marius tuo mestaruuden voittaneena pelaajana mukanaan kokemusta myös siitä, mitä todelliseen menestymiseen vaaditaan.

– Olemme päässeet hyvin matkaan joukkueen kokoamisessa ja suomalaispelaajien osalta on toivottavasti lisää tiedotettavaa hyvinkin nopeasti. Amerikkalaispelaajien kohdalla on hyviä täkyjä vetämässä ja aikataulujen suhteen tilanne on se, että sopimus tehdään heti, kun se miellyttää molempia osapuolia, Markku Turja toteaa.