Odotetut 20-vuotiaiden miesten EM-kisat käynnistyvät Suomen osalta lauantai-iltana Israelia vastaan. Sudenpentujen vastustajaksi Helsingin Jäähallin parketille odotetaan aggressiivisesti hyökkäävää, riistojen nimeen vannovaa joukkuetta.

Suomen apuvalmentaja Juha Sten näkee, että Israel on omaa luokkaansa erityisesti nopeissa hyökkäyksissä.

– Kyseessä on joukkue, joka pysyi viime vuonna A-divisioonassa, vaikka kovia maita kuten Venäjä ja Kreikka putosi B-divisioonaan, Sten huomauttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Israel on nopeissa hyökkäyksissä erinomainen. Aggressiivista peliä, paljon riistoa ja sitä kautta he koittavat saada helppoja koreja.

Stenin mukaan Israel on hyvin roolitettu nippu, jonka kärkipelaajien taso on korkealla. Hän nostaa esille takamies Tamir Blattin (181 cm/’97), toissa keväänä Cleveland Cavaliersin NBA-finaaleihin valmentaneen David Blattin pojan, joka pelasi viime kaudella Israelin pääsarjaa Hapoel Tel Avivissa 13,7 minuutin, 4,7 pisteen ja 1,8 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

– Blatt pyörittää heidän peliään. Hänet meidän pitäisi saada kiinni.

Toinen tiukkaa vartiointia vaativa israelilainen on Maccabi Haifan iso mies Daniel Kuperberg (204 cm/’98), joka nauttii Blattin tarjoiluista ja rullaa skriineistä tehokkaasti korille.

Sten uskoo, että Suomen omat vahvuudet, kuten palloskriinipuolustus, korostuvat ottelussa.

– Aggressiivinen ja aktiivinen puolustus on kaiken a ja o. Jos siinä onnistutaan, meille tulee hyökkäyksessä tarpeeksi tilaa.

Sten odottaa, että avausottelussa mennään vauhdikkaasti päästä päähän.

– Voisi kuvitella, että nuorilla jätkillä riittää paljon intoa ensimmäiseen peliin. Tempo on varmasti kova, niin kuin pitääkin olla.

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-avausottelu Israelia vastaan alkaa Helsingin Jäähallissa lauantaina 16.7. kello 18:30.