Suomen 20-vuotiaiden miesten toinen EM-kisavastustaja Espanja on laadukas ryhmä täynnä kokoa ja taitoa. Eilen viime sekunnin haamuheitolla Ranskan kaataneen ”La Rojan” miehistöstä löytyy roppakaupalla maajoukkuekokemusta ja oppia kovista peleistä.

Sudenpentujen apuvalmentaja Juha Sten kuvailee punapaitoja tasapainoisen näköiseksi ryhmäksi.

– Espanja on erittäin laadukas joukkue. He pelasivat suurin piirtein samalla kokoonpanolla 19-vuotiaiden MM-kisoja viime vuonna (8. sija). Sieltä löytyy hyviä takamiehiä ja erinomaisia skoraajia, Sten kehuu Koripalloliiton tiedotteessa.

Sten näkee, että Suomen tulee löytää keinot rikkoa Espanjan pelityyliä, jotta oma pelaaminen helpottuisi.

– Heiltä löytyy kentälle monta isoa pelaajaa, joten levypallopeli tulee olemaan isossa roolissa. Meidän pitää pärjätä korin alla ja saada heidän parhaita heittäjiään kuriin, Sten punnitsee.

– Jos mennään Espanjan haluamalla tavalla, niin meille tulee varmasti kiire. Meidän pitää rikkoa sitä, mitä Espanja haluaa tehdä.

Sten nostaa Espanjan miehistöstä esiin nimet Marc Garcia (198 cm/20 v) ja Francisco Alonso (189/20).

– Molemmat ovat erinomaisia pelaajia sekä pallollisena että pallottomana. Molemmat osaavat heittää ja pystyvät ajamaan korille.

Garcia viimeisteli vuosi sitten ikäluokkansa MM-kisoissa joukkueensa parhaat 11,4 pistettä ja 2,4 levypalloa – ja aloitti Helsingin U20 EM-turnauksen viimeisen sekunnin ratkaisuheitolla Ranskaa vastaan. Alonson saalis vuosi sitten oli 9,1 pistettä, 2,0 levypalloa ja 3,1 syöttöä.

Sten muistuttaa, että Suomi on pärjännyt kohtalaisesti isoja maita vastaan, ja että Espanjakin on voitettavissa.

– Kyllä meidän jätkät uskaltavat ja varmasti haluavat voittaa.

Suomi kohtaa Espanjan sunnuntaina 17.7. kello 18:30 Helsingin Jäähallissa.