Suomi aloitti koti EM-kilpailut 72-81-tappiolla Israelille. Päävalmentaja Anton Mirolybovin mukaan joukkueessa oli havaittavissa pientä jännitystä pelissä.

– Sanoin pojille kopissa, että meillä kellään ei ole kokemusta siitä, kun pelataan Euroopan mestaruudesta kotihallissa. Nyt on, Mirolybov totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Israel oli juuri niin vaikea joukkue, kun ennakkoon ajateltiin. Meistä tuli passiivisia, jännitimme ohiheittojen takia ja puolustus ei ollut tänään sillä tasolla, kun pitäisi.

Suomen pistekärki oli Lauri Markkanen (18/9), joka oli Israelin kovaotteisessa erityistarkkailussa. Siitä huolimatta Markkanen pääsi lyömään korin läpi muutaman ilmavan donkin. Suomen harmiksi Markkasen virhetili täyttyi viimeisellä neljänneksellä. Markkasen lisäksi Fiifi Aidoo (13/3/2 syöttöä/2 riistoa) pääsi esittelemään räjähtävää ensimmäistä askeltaan ja ilmavia viimeistelyjään.

– Hieno kokemus, en ole koskaan pelannut näin monen katsojan edessä, Aidoo kommentoi pelin jälkeen.

– Tässä pelissä näki sen, että ollessamme aggressiivisia saamme hyviä ”runeja”. Se on otettava ehdottomasti huomenna mukaan, Mirolybov ennakoi.

– Nyt pikkujännitys on pois ja uskoisin, että olemme seuraavassa pelissä parempia, Aidoo myönteli.