Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pääsi viettämään välipäivää hyvällä itseluottamuksella. Jatkoaikavoitto Espanjasta tuli juuri oikeaan aikaan jatkoa ajatellen. Suomen apuvalmentaja Juha Sten uskoo, että yleisöltä Espanja-ottelussa saatu itseluottamusbuusti kantaa joukkuetta myös Ranskaa vastaan.

Joukkue käytti välipäivän paitsi lepoon, myös valmistautumiseen tiistain tiukkaa Ranska-kohtaamista varten.

– Välipäivänä saa henkisesti hengähtää, ja sitten aletaan katsella jo Ranska-ottelua, Sten kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Suuria muutoksia ei pysty tekemään. Se työ on tehty jo ennen kisoja. Nyt hiotaan yksittäisiä asioita.

Ranska hävisi kisoissa kaksi ensimmäistä otteluaan. Espanja kaatoi ”Les Bleusin” lauantaina Marc Garcian viimeisen sekunnin kolmosella 60-59, ja sunnuntaina älykkäästi ja maltillisesti pelannut Israel haki ranskalaisista 20 pisteen voiton.

Ranska yrittää kohentaa osakkeidensa arvoa tiistaina Suomen kustannuksella. Stenin mukaan Ranska on – Espanjan tavoin – kova haaste Sudenpennuille.

– Sieltä tulee tosi urheilullinen joukkue. He ovat ottaneet 15,5 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden toistaiseksi. Mukana on myös muutamia todella hyviä yksilöitä, joten 1-vs-1-puolustushaasteita tulee paljon.

Ranska osaa rankaista sekä korin alta että kaukaa. Sten nostaa esiin Elie-Franck Okobon (187 cm/18 v) ja Amine Nouan (200/19). Molemmat ovat atleettisia pelaajia, joilla on kova tahto nakuttaa pisteitä.

Suomen ja Ranskan välinen EM-alkusarjan ottelu pelataan Helsingin Jäähallissa tiistaina 19.7. kello 18:30 alkaen.