Espanja- ja Ranska-voittoihin EM-alkulohkourakkansa päättänyt Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue saa tänään keskiviikkona Helsingin Jäähallilla vastaansa Liettuan. Lohkon päätösottelussaan Liettua taipui Saksalle yhdellä pisteellä.

Suomen apuvalmentaja Petri Virtanen näkee, että vastassa on jälleen suuri haaste.

– Liettualla on paljon fiksuja pelaajia ja monipuolisia juoksijoita. Pallo ja miehet liikkuvat paljon, Virtanen kuvailee tulevaa vastusta Koripalloliiton tiedotteessa.

Virtanen kertoo, että tunnelma Suomen pukukopissa on erinomainen ja että joukkue on valmis taistelemaan jälleen yhtä Euroopan suurmaata vastaan.

– Isot voitot ovat antaneet itseluottamusta, ja nyt olemme tottuneet pelaamaan ison kotiyleisön edessä. Monelle pelaajalle se on iso tilanne.

Virtanen kertoo itsekin yllättyneensä Ranska-ottelun suuresta yleisömäärästä (6979).

– En osannut näin isoa yleisöä odottaa, mutta varmasti pojat tarjoavat hyvää viihdettä yleisölle ja osaavat esiintyä, Virtanen tuumailee.

– Meillä on teräväpäisiä jätkiä. He uskovat – niin kuin pitääkin uskoa – että joka peliä lähdetään voittamaan.

Virtanen nostaa liettuan riveistä esiin sentteri Martynas Sajusin (207 cm/’96) ja heittävän takamiehen Margiris Normantasin (193/’96). Sajus on Virtasen mukaan iso, hyvin kenttää juokseva atleettinen pelaaja, jolla on hallussaan monipuoliset korinalusliikkeet. Normantas on myös pidettävä tiukasti haavissa puolustuspäässä.

– Hän on kakkospaikan heittäjä, joka osaa lukea peliä. Jos alamme löysäillä, hän rankaisee välittömästi.

Suomi ja Liettua kohtaavat U20 EM-kisojen neljännesvälierässä Helsingin Jäähallilla keskiviikkona 18:30. Ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin Helsingin Jäähallille, häviäjä siirtyy pelaamaan alempaa loppusarjaa Pasilan Urheiluhalliin.