Suomen 20-vuotiaiden miesten koripallomaajoukkue kaatoi jo toisen suurmaan, kun Ranska kaatui upean taistelun jälkeen 70-65 (27-31). Suomalaisten leirissä ilo oli luonnollisesti ylimmillään voitollisen ottelun jälkeen.

Suomi sai otteluun tahmean alun, kun helpot heitot kolisivat raudoissa ja ensimmäisellä neljänneksellä Suomi sai kasaan ainoastaan kahdeksan pistettä. Toisella neljänneksellä Lauri Markkasen vapaaheitot pitivät Suomen iskuetäisyydellä.

– En tiedä johtuiko välipäivästä, mutta olimme aika ruosteessa koko ensimmäisen puoliajan. Onneksi voitimme levypallot, joten pysyttiin pelissä mukana, Suomen onnistujiin lukeutunut Lassi Nikkarinen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolmannella neljänneksellä Suomi kipusi rinnalle ja ohi ja päätösneljännes mentiin tasatahtia. Lopussa ratkaisijaksi nousi Joonas Tahvanainen, joka sai puolustuspäässä onnistumisia pakottaen ranskalaiset vaikeisiin ratkaisuihin ja torjuen heiton sekä ottaen tärkeät levypallot.

– Tahvanainen on sellainen jätkä, joka juoksee vaikka tuosta seinästä läpi, jos vain pyydän, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov kehaisi.

– En ole koskaan ollut missään samankaltaisessa mukana. Tupa täynnä ja jo toinen Euroopan suurmaa kaadettu, Tahvanainen sanoi häkeltyneenä.

Suomi pelaa keskiviikkona neljännesvälierissä Liettuaa vastaan kello 18:30.