Suomen 20-vuotiaat miehet voittivat kaksi Euroopan suurmaata Helsingin EM-kisoissa, mutta kolmas, eli Liettua, oli Sudenpennuille liian iso vuori ylitettäväksi. Liettua piti koripalloklinikan toisen ja kolmannen neljänneksen aikana, eikä Suomen päätösneljänneksen hurmiolle liennyt enää pelikellossa aikaa. Fyysisempi ja tarkasti heittänyt Liettua voitti Sudenpennut 62-81 (26-42).

Suomi pysyi ensimmäisen neljänneksen Liettuan kyydissä, kun Lauri Markkanen teki tuhojaan sekä läheltä että kaukaa ja Okko Järvi pääsi ajamaan liettualaisten puolustuksen keskeltä pehmeään finger rolliin. Liettua teki kuitenkin selväksi, että tänään ei saa mitään ilmaiseksi antamalla iskuja korin läheisyydessä ja liikuttamalla palloa kaarella sulavasti. Ensimmäisen neljänneksen päätteeksi Suomi oli pisteen päässä 15-16.

Liettua laittoi vielä yhden lisävaihteen kovuuteen toiselle neljännekselle ja samalla pistivät Suomen puolustuksen pallonliikkeellään puruiksi. 17 pistettä ja 4 levypalloa koko pelissä kerännyt Martynas Echodas liiteli omissa korkeuksissaan hurjaan donkkiin ja liettualaiset kierrättivät palloa maltillisesti vapaalle pelaajalle kaaren taakse. Liettua äityi neljänneksen aluksi 13-0-juoksuun ja vei kokonaisuudessaan jakson 11-26.

Puoliajan jälkeen ei näkynyt muutosta, kun Liettua vei ja Suomi vikisi. Liettualaiset repäisivät eron kolmannen neljänneksen viimeisellä minuutilla 30 pisteeseen Suomen onnistumisia jäädessä vähiin.

Päätösneljänneksellä Suomelta löytyi vielä viimeinen puristus. Markkanen avasi neljänneksen alley-oop-donkilla Lassi Nikkarisen syötöstä, kalasti virheitä liettualaisille ja ohitti puolustajansa hurjaan kahden käden donkkiin. Samalla Suomen puolustus roikkui takiaisena liettualaispelaajissa kiinni Nikkarisen johdolla ja Sudenpennut ylsi parhaimmillaan 14 pisteen päähän 55-69, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kuusi minuuttia.

Suomen harmiksi jalka ei enää noussut tämän lähemmäksi. Liettua jäädytti pelin, hyökkäsi fiksusti ja piti fyysisellä puolustuksellaan huolen, että Suomi ei saanut helppoja koreja, jotka olisivat vielä voineet sytyttää joukkueen lisäksi yli 5000-päisen katsomon.