Liettua jyräsi Suomen yli nuorten EM-kisojen neljännesvälieräottelussa 81-62-numeroin. Suomen leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti allapäin ottelun jälkeen.

Suomi oli heti alusta saakka askeleen perässä eikä Liettua antanut missään vaiheessa löysää. Samalla, kun Suomen heitot menivät ohi, takoi Liettua pisteitä helpon näköisesti sekä läheltä että kaukaa.

– Harmittaa aika paljon. Emme saaneet tänään itsestämme ihan sitä irti, mikä oli toivottavissa, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov harmitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

– Liettua tuli tunnetulla liettualaisella kovuudella hyökkäyslevypalloihin. Kun peliä ratkaistiin, niin Liettua teki 10 pistettä toiseen neljännekseen hyökkäyslevypalloista ja 7 kolmanteen. Me teimme samaan aikaan kaksi. Eivät he lopulta ole mikään ihmeellinen joukkue, mutta he ovat pirun kovia ja perustaitavia.

Suomen ykkösnimi oli jälleen kerran Lauri Markkanen, joka nakutti 22 pistettä, kahmi 8 levypalloa ja riisti neljästi. Markkanen myötäili Mirolybovin näkemystä liettualaisten kovuudesta.

– Emme pelanneet tarpeeksi kovaa. Ei Liettua ollut mitenkään parempi kuin Espanja tai Ranskakaan, mutta emme pystyneet vastaamaan siihen kovuuteen, Markkanen virkkoi.

– Vastustaja pelasi hyvän pelin, emme olleet välttämättä omalla tasollamme. Liettua oli tänään parempi, 7 pistettä heittänyt ja 5 syöttöä jakanut Lassi Nikkarinen kommentoi.

Tappio tiesi sitä, että Suomi pelaa sijoista 9-16 ja samalla taistelee sarjapaikastaan. Seuraava koitos on edessä perjantaina, kun se kohtaa Slovenian. Voitolla A-divisioonan paikka varmistuu myös seuraaviin kisoihin.

– En usko, että tulee olemaan vaikeata sytyttää tämä joukkue seuraaviin peleihin. Aika moni mies olisi tänään pistänyt pään kainaloon, kun ollaan 30 pistettä takana, mutta nämä jätkät tulivat, halusivat vielä voittaa ja pelasivat tälle yleisölle, Mirolybov kertoi.