Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen pitää voittaa kaksi seuraavaa otteluansa pysyäkseen Euroopan A-divisioonassa, kun Suomi jäi pahasti Slovenian jalkoihin Pasilan urheilutalolla 47-81 (20-44). EM-kisoissa kolme viimeiseksi sijoittunutta tippuvat B-divisioonaan ja Suomi pelaa nyt sijoista 13-16. Huomenna Sudenpennut kohtaa Ranskan.

Suomi sai hyvän alun peliin, kun Sudenpennut avasivat ottelun turnauksen aikana jo tutuksi tulleella pick-and-pop-tyhjennyksellä, josta Lauri Markkanen upotti kolmosen. Puolustuspäässä Markkanen hallitsi ilmatilaa torjuen kaksi slovenialaisheittoa päätymainoksiin ja kapteeni Joonas Tahvanainen esitteli post-liikkeitään.

Slovenialaiset olivat kuitenkin toisissa aatoksissa rynnäten kolmen tai neljän pelaajan voimin hyökkäyslevypalloihin ja pilkkoen pallonliikkeellään Suomen puolustuksen. Slovenia äityi 10-0-juoksuun ja Suomi joutui katsomaan vierestä, kun vieraat johtivat peliä ensimmäisen neljänneksen päätteeksi 11-23.

Toinen neljännes toi vähän enää uutta. Markkanen teki Suomelta tuhojaan, mutta slovenialaiset kahmivat 10 hyökkäyslevypalloa ensimmäisellä puoliajalla, nakuttaen lisäpallonhallinnoista helppoja pisteitä. Suomen heitot taas kimpoilivat raudoissa ja Slovenia repäisi ratkaisevan 20 pisteen eron puoliaikaan mennessä 20-44.

Toinen puoliaika eteni edelleen Slovenian komennossa, eikä Suomi saanut missään vaiheessa peliään rullaamaan kiinnioton arvoisesti.

Slovenia vei kokonaisuudessaan levypallot murskaavasti 38-56. Suomen heikko heittopelikään ei antanut lisätoivoa: suomalaiset heittivät kakkosensa 12/46 (26,1%), kolmosensa 3/21 (14,3%) ja vapaaheittonsa 14/24 (58,3%).

Suomen ykkösnimi oli Markkanen, joka pussitti 20 pistettä ja noukki 8 levypalloa. Lähellä omaa tasoaan Markkasen lisäksi olivat Lassi Nikkarinen (2/2/5 syöttöä) ja Samuli Nieminen (8/3).

Suomi palaa huomenna pelaamaan Helsingin Jäähallille, kun A-divisioonasäilymisen ensimmäinen ratkaiseva ottelu mitellään Ranskaa vastaan kello 14:00.