Suomen U20-maajoukkue taistelee perjantaina Pasilan urheiluhallissa säilymisestä A-divisioonassa. Slovenian voittaminen varmistaisi jo paikan A-divisioonaan ensi vuoden Sudenpennuille. Tappiolla A-divisioonan kohtalo siirtyy ratkaistavaksi seuraavissa otteluissa.

Slovenian tie Helsingin kisoissa on ollut niukoista piste-eroista kiinni. Joukkue hävisi lohkovaiheessa kahdesti, ja vei keskiviikon pudotusottelun Tshekkiä vastaan jatkoajalle, jossa se kaatui niukalti 77–79.

Suomen maajoukkueen apuvalmentajat Juha Sten ja Petri Virtanen kuvailevat Sloveniaa erittäin kovaksi hyökkäysjoukkueeksi, joka pitää pelitempon korkealla ja pyrkii kovaa irtopalloihin.

– Kun he saavat pallon, siellä lähtee viisi jätkää heti kovaa ylöspäin. Se on ensimmäinen asia, mikä pitää saada pois. Meidän oma peli alkaa sitten omasta hyökkäyslevypallosta, Sten kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toinen tärkeä asia on se, että me emme saa menettää palloa, tai he rankaisevat heti, Virtanen komppaa.

Valmentajat kertovat, että Slovenia on erityisen hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. He nostavat esiin takamies Zan Mark Siskon ja heittävän takamiehen Nejc Martincicin.

– Sisko pyörittää vahvasti heidän peliään. Hän on pelin moottori seitsemän syötön keskiarvolla, Sten kuvailee.

– Martincic taas on erinomainen heittäjä, ja Slovenian paras pistemies (14,5 pistettä ottelua kohden) toistaiseksi, hän jatkaa.

Valmentajat kuuluttavat, että molemmat on pidettävä kiinni vähintään 1-1-puolustuksessa perjantaina.

Sudenpennut pelaa Pasilan tiivistunnelmaisessa urheiluhallissa perjantain ottelun ja siirtyy sen jälkeen sijoituspeleihin takaisin Helsingin jäähalliin. Virtanen uskoo, että perjantaina meteli voi yltyä pienemmän katsomon vuoksi.

– Hallin yleisö on lähempänä ja ääntä enemmän. Vaikka jäähallissa oli yli 7000 katsojaa, niin mikäli Pasilan halli tulee täyteen, on mekkala kova. Sieltä pitää saada positiivinen energia kaivettua, kuten Ranska- ja Espanja -otteluissa.

Virtanen on hyvillään siitä, että Sudenpennut voivat pelata loput pelinsä jäähallissa.

– Se on muodostunut meille kotihalliksi. Tuttu pukuhuone ja kaikki.

Suomi kohtaa Slovenian Pasilan urheiluhallissa perjantaina 22.7. kello 16.15.