Suomen 20-vuotiaiden miehien putoaminen B-divisioonaan varmistui tänään Helsingin Jäähallissa yli 2000 katsojan edessä, kun Suomi hävisi heikon toisen puoliajan myötä Ranskalle 74-60 (30-33). Tappiosta huolimatta EM-kotikisoissa on jäljellä vielä yksi ottelu, joka pelataan huomenna sunnuntaina.

Suomi tuli peliin hyvällä energialla, mutta suomalaisten heittokäsi oli jäässä, kun ensimmäiset kymmenen kolmosta kolahtivat rautoihin. Lauri Markkanen ja Joonas Tahvanainen antoivat kuitenkin kaikkensa, jotta Suomi pysyi iskuetäisyydellä, mutta ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 19-15.

Tuomas Hirvosen siirtymähyökkäyksestä laukaisema kolmonen, Markkasen ajo ja kolmonen keskeltä johdattivat Suomen 8-0-juoksuun, jonka päätteeksi Suomi johti peliä 24-28. Hetkeä myöhemmin Markkanen toi toisella kolmosellaan Suomen viiden pisteen johtoon, mutta Ranska löysi kadoksissa olleen pelirytminsä aikalisän kautta.

Puoliajalla Suomi oli kolmen pisteen johdossa 30-33, mutta Ranskan puolustus piti huolen, että mikään ei tullut suomalaisille helposti. Ranska juoksi kolmannen neljänneksen lopussa 12-0, repäisten ratkaisevan eron. Viimeisellä neljänneksellä Ranska johti peliä parhaimmillaan 15 pistettä, eikä Suomelta löytynyt enää tarvittavia onnistumisia takaa-ajoon kymmentä pistettä lähemmäksi.

Suomen ykkösnimi oli Markkanen, joka nakutti läheltä ja kaukaa 28 pistettä ja kahmi 7 levypalloa. Taustatukea Markkaselle antoi kapteeni Joonas Tahvanainen (10/1), Fiifi Aidoo (6/2), Okko Järvi (6/4) ja Hirvonen (5/5/7 syöttöä).

Ottelutilastot