Suomi ei pystynyt pistämään Slovenialle kampoihin tärkeässä ottelussa perjantaina ja hävisi selvästi 47-81. Pelin jälkeen Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov manaili levypallopelaamisen lisäksi Suomen heittotarkkuutta.

Ottelussa ainoastaan Lauri Markkanen ylsi omalle tasolleen, kun taas muiden heitot kolisivat raudoissa. Jos Markkasen heitot jätetään pois laskuista, niin Suomi heitti kakkoset 7/36, kolmoset 2/17 ja vapaaheitot 7/16.

– Kun aloitimme tämän projektin ja istuimme ensimmäisen kerran alas, niin mietittiin, että meidän vahvuus on se, että olemme äärimmäisen hyvä heittojoukkue. Jostain syystä tässä turnauksessa meillä on ollut käsijarru päällä. Se, että miksi, on vielä itselleni epäselvää, Mirolybov kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meiltä puuttuu kaikki helpot korit, hyvät onnistumiset, pienet juoksut eli sellaiset tilanteet, jotka nostattaa fiiliksen. Sen kautta joudumme laittamaan järkyttävän määrän energiaa puolustukseen, joka ei ole ollut huonoa. Joudumme vain tekemään sen ilman ekstrafiilistä, jonka hyvä hyökkääminen tuo.

– Meidän pelaajamme ovat huomattavasti parempia, mitä he olivat tänään, Mirolybov sanoi.

Suomen seuraava ottelu on edessä jo lauantaina, kun Suomi kohtaa jo kertaalleen voitetun Ranskan. Suomi tarvitsee ottelusta voiton, mikäli se haluaa pitää A-divisioonan paikkansa myös ensi vuonna.

– Ei tällaisessa turnauksessa ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa eteenpäin. Ranska on jo kerran voitettu ja tiedämme heidän vahvuudet, Suomen kapteeni Joonas Tahvanainen kertoi.