Suomen 17-vuotiaiden poikien MM-kisajoukkueessa mallikkaasti esiintyneet Elias Valtonen, Andre Gustavson ja Tuukka Jaakkola ovat saaneet kutsun NBA:n Basketball Without Borders-leirille. Leiri järjestetään Helsingissä 7.-10. syyskuuta.

Basketball Without Borders -leirille kutsutaan vuosittain maailman kärkitason nuoria koripallolupauksia maanosittain. Helsingin lisäksi Basketball Without Borders -leirityksiä on järjestetty tänä vuonna mm. Australian Melbournessa sekä Dominikaanisen Tasavallan Santo Domingossa.

Euran Veivin kasvatti Valtonen, 17, kuuluu miesten Divari A:ta pelaavan HBA-Märskyn vahvuuteen. 197-senttinen Valtonen viimeisteli Zaragozan MM-kisoissa 14,1 pistettä, 4,4 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 1,1 blokkia ottelua kohden.

Wartti Basketista ponnistava Gustavson, 17, edusti päättyneellä kaudella MaSu Basketia A-poikien I Divisioonassa. MM-kisajoukkueessa Gustavson urakoi 11,0 pisteen, 3,7 levypallon ja 1,1 syötön ottelukohtaiset keskiarvot.

Valtosen tavoin HBA-Märskyn riveihin kuuluva Jaakkola, 17, on saapunut Helsinkiin Turun NMKY:sta. 205-senttinen Jaakkola keräsi MM-kisoissa Suomelle 5,4 pistettä ja 1,9 levypalloa ottelussa.

Aikaisempina vuosina Basketball Without Borders -leirille ovat kutsun saaneet Edon Maxhuni (2015), Lauri Markkanen (2014), Samuli Nieminen (2013) ja Oskar Michelsen (2012).

Lisätietoja leiristä Koripalloliiton sivuilta.