Lauantai-iltana Susijengin vahvuuteen Hartwall Areenalla ilmoittautui aivan uusi ratkaisija. Keväällä Kouvojen kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Alexander Madsen rynni 17 pistettä vain 12 minuuttiin Suomen kukistaessa Saksan.

207-senttinen Kouvolan Poikien kasvatti piti Susijengin harjoituksissa saamaansa tuntumaa esityksensä suurimpana syynä.

– Tosi hyvinhän se meni, ei siinä mitään. Korin lähellä tuntui olevan aika paljon tilaa. Henkka (Dettmann) kehotti menemään lähelle koria ja Tuukka Kotti antoi hyviä passeja korin alle, Madsen luonnehti tuloksellista lauantai-iltaansa Koripalloliiton tiedotteessa.

Lauantain Saksa-ottelu oli Madsenille vasta kesän ensimmäinen maaottelu. Madsen nousi Susijengin rinkiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten, mutta veti henkeä viikko sitten Susijengin kohdatessa Belgian Tampereen Hakametsässä.

– Mulla oli silloin haastavampi treeniviikko takana ja tehtiin koutsin kanssa päätös siitä, että huilaisin Belgia-pelin. Se osoittautui ihan oikeaksi päätökseksi. Sain hyvän treeniviikon alle ja pääsin Saksaa vastaan peliin ihan uudella itseluottamuksella.

Dettmann kehui Madsenin tuoneen Susijengin hyökkäyspeliin onnistumisillaan uuden ulottuvuuden. Madsen puolestaan kiitteli onnistumisistaan Susijengin harjoituksissa hankittua tuntumaa.

– Pääsin Susijengin makuun hyvin jo vuosi sitten treenatessa. Meidän treeneissä on niin älyttömän kova intensiteetti, että toisinaan niiden jälkeen nämä maaottelut tuntuvat melkeinpä helpommilta.

Susijengin kesä jatkuu harjoitusviikon jälkeen turnauksella Saksassa ja maaottelulla Pietarissa ennen kesän päättävää Ruotsi-maaottelua Espoossa.

– Ensi viikolla on tärkeä viikko edessä. Se on kesän viimeinen täysi treeniviikko, josta pitää ottaa kaikki irti. Tästäkin pelistä jäi paljon parannettavaa, Madsen arvioi.