Rion olympialaisissa koripallopelit pyörähtivät perjantaina käyntiin. USA oli odotetun dominoiva, mutta yksi yllätys kisapäivään myös mahtui.

Australia yllätti omassa pelissään Ranskan voittamalla selvästi 87-66. Australia ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä, kun se jätti Ranskan 15 pisteeseen ja karkasi itse 13 pisteen johtoon ennen päätösneljännestä. Päätösjaksolla Australian tahti vain kiihtyi. Australian parhaat pistenikkarit olivat Patty Mills (21), Andrew Bogut (18) ja Aron Baynes (14). Ranskan ykkönen oli Tony Parker (18) ja häntä säesti Mickael Gelabale 13 pisteellä.

USA murjoi Kiinan avausottelussaan selvästi 119-62. USA karkasi jo heti avausneljänneksellä 20 pisteen johtoon ja tyylitteli loppuun saakka selvän voiton. Kevin Durant oli voittajilta loistoiskussa heittäen 25 pistettä. DeMarcus Cousins tilastoi 17 pinnaa, Paul George 15 sekä Kyrie Irving 12. Kiinan pisteet olivat Jianlian Yin harteilla, kun hän tilastoi 25 pistettä.

Kolmannessa ottelussa Serbia ei antanut mahdollisuuksia Venezuelalle, vaan otti selvän 86-62-voiton. Ensimmäinen neljännes oli vielä tasaista, mutta toisella neljänneksellä Serbia repäisi ratkaisevan eron vieden sen nimiinsä 26-9. Bogdan Bogdanovic heitti 19 pistettä ja Miroslav Raduljica kasasi pisteen vähemmän. Venezuelan parhaat olivat 12 pistettä heittäneet Gregory Echenique sekä Jose Vargas.