USA purjehti helposti Venezuelan yli olympiakisojen koripallon toisen kierroksen ottelussa. Australia taasen yllätti Serbian ja Ranska avasi voittotilinsä Kiinan kustannuksella.

Australia vastasi kisojen ehkäpä suurimmasta tähänastisesta yllätyksestä, kun se voitti Serbian 95-80. Aussit olivat vielä tappiolla viimeiselle neljännekselle lähdettäessä, mutta pommittivat peräti 33 pistettä päätösneljänneksellä eikä Serbia pystynyt vastaamaan siihen. Australian NBA-tähdet loistivat, kun Patty Mills upotti 26 pinnaa ja Matthew Dellavedova 23. Serbialta Miroslav Raduljica nosteli 25 pistettä ja Milos Teodosic nakutti 17 pinnaa.

Venezuela pysyi vielä USA:n mukana ensimmäisen neljänneksen ajan, kun se ylsi tasatilanteeseen, mutta toisella neljänneksellä USA sai koneensa käyntiin ja repäisi selvään 113-69-voiton. USA onnistui jälleen tasaisena rintamana ja tehokkaimpana oli Paul George 20 pisteellä ja häntä säestivät Jimmy Butler (17) ja Kevin Durant (16).

Ranska otti selvän 88-60-voiton Kiinasta. Nando De Colo pääsi vauhtiin 19 pisteellä ja Tony Parker heitti 15. Kiinan paras oli Jianlian Yi 19 pisteellä.