Olympiakoriksen B-lohkossa pelattiin viime yönä kolme tiukkaa kamppailua joista voittajina selvisivät Brasilia, Liettua sekä Argentiina.

Brasilia avasi voittotilinsä makeimmalla mahdollisella tavalla, kun se kukisti Espanjan pisteellä 66-65. Ratkaisu jäi viimeisille hetkille. Pisteen johtoasemassa Pau Gasol missasi molemmat vapaaheittonsa 23 sekuntia ennen loppua ja toisessa päässä Marquinhos rokotti viisi sekuntia ennen loppua. Sergio Llull sai vielä heiton ilmaan viimeisellä sekunnilla, mutta se meni ohi ja näin Brasilia nappasi tärkeän voiton. Espanja on hävinnyt molemmat ottelunsa. Brasilia onnistui tasaisella rintamalla, sillä ainoastaan Marcelinho Huertas (11) ja Marquinhos (10) ylsivät kaksinumeroisiin. Espanjan ykkönen oli jälleen Gasol 13 pisteellä ja häntä säestivät Llull (11) ja Sergio Rodriguez (10).

Nigeria piti Liettuaa pinteessä pitkään ja johti vielä tauolla viidellä pisteellä, mutta toisella puoliskolla Liettua käänsi pelin itselleen voittaen 89-80. Liettuan tehokkaimmat olivat 21 pistettä heittäneet Mantas Kalnietis sekä Jonas Maciulis. Nigerian paras pistemies oli 19 pinnaa tilastoinut Ike Diogu ja Michael Umeh kokosi 17 pistettä.

Argentiina otti toisen voittonsa kukistettuaan Kroatian 90-82. Argentiina oli koko ottelun niskan päällä ja näytti jo ratkaisseen ottelun kolmannella neljänneksellä, mutta Kroatia kiri voittotaisteluun päätösneljänneksellä, mutta puristus ei aivan riittänyt loppuun asti. Argentiinan ykkösnimi oli 23 viimeistellyt Luis Scola. Kroatialta sen sijaan Dario Saric (19) ja Bojan Bogdanovic (18) olivat tehokkaimmat.

Liettua ja Argentiina johtavat B-lohkoa puhtaalla pelillä. Espanjalla ja Nigerialla sen sijaan voittotili on vielä avaamatta.