Suomen naisten maajoukkue jatkaa valmistavien maaotteluiden sarjaansa matkustamalla tänään keskiviikkona Saksaan. Naarassudet kohtaavat Brandenburgissa emäntämaa Saksan torstaina 11.8. kello 18:00 ja perjantaina 12.8. kello 14:00. Naarassusien päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan nyt Suomi valmistautuu toden teolla marraskuussa pelattaviin EM-karsintoihin.

Suomi kohtasi alkuviikosta Viron kahdesti Hyvinkään Martinhallissa. Kummatkin ottelut päättyivät tappioihin, kun Naarassudet peluuttivat rohkeasti laajaa rinkiään, antaen maaottelukokemusta tulevaisuuden tähtipelaajille.

– Nyt on kerätty 21 mimmin joukosta kolmetoista ja lähdetään viemään tätä hommaa eteenpäin, kokoamaan palasia, että pelimme toimii 40 minuutin ajan. Vastustaja on totta kai myös nyt parempi, ja lähdemme oikeasti valmistautumaan marraskuun otteluihin, Salminen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Marraskuussa Suomi kohtaa EM-karsinnoissa 19.11. Espanjan kotonaan ja 23.11. Ruotsin vieraissa.

– Osa mukana olevista pelaajista on sellaisia, jotka ei pysty pelaamaan karsinnoissa, koska he lähtevät talveksi Yhdysvaltoihin. He ovat myös sellaisia pelaajia, jotka ovat iso osa naisten maajoukkueen tulevaisuutta. Muutama pelaaja taas tulee marraskuussa vasta mukaan.

Naarassudet Saksassa 2016
Sten Minna
Pelander Sofia
Äijänen Anniina
Tulonen Helmi
Gross Krista
Iiskola Evita
Koskimies Elina
Rokkanen Sara
Pounds Anissa
Lehtoranta Roosa
Lehtoranta Linda-Lotta
Kesänen Vilma
Jämsä Anni