Olympiakoriksessa USA jatkaa puhtaalla pelillä sen voittaessa Australian. Ranskan voitti niukasti Serbian ja Venezuela avasi voittotilinsä Kiinan kustannuksella.

USA joutui ensimmäistä kertaa tekemään täyden päivätyön näissä kisoissa, kun se kukisti Australian 98-88. Australia johti ottelua tauolla vielä viidellä pisteellä ja roikkui voittotaistelussa loppuun saakka, mutta lopulta USA nappasi voiton. USA:n kirkkaimpana tähtenä tuikki Carmelo Anthony 31 pisteellä ja peräti yhdeksällä kolmosella. Kyrie Irving keräsi 19 pistettä. Australialta Patty Mills upotti 30 pistettä ja Andrew Bogut 15.

Ranskan ja Serbian ottelussa ratkaisut jäivät viime hetkille ja lopulta Tony Parker nousi Ranskan sankariksi, kun hänen heittonsa 31 sekuntia ennen loppua nosti Ranskan johtoon ja samalla 76-75-voittoon. Ranskan paras pistemies ottelussa oli 22 pistettä pussittanut Nando De Colo. Serbian ykkönen oli 16 pinnaa nostellut Miroslav Raduljica.

Venezuela ja Kiina kävivät niin ikään tiukan taistelun, joka lopulta kääntyi Venezuelan voitoksi 72-68-numeroin. Venezuelan paras pistemies oli 16 pinnaa merkkauttanut Nestor Colmenares ja Kiinan paras oli Jianlian Yu 18 pisteellä ja Ailun Guo teki 17.

USA johtaa lohkoa puhtaalla pelillä ja perässä seuraavat Australia ja Ranska. Kiina on edelleen voitoitta kolmen ottelun jälkeen.