Lapuan Kobrat iski Lakia-messuilla pöytään yhden Korisliiga-kesän suurimmista yllätyksistä, kun Damon Williams esiteltiin suuret suosionosoitukset antaneelle messuväelle.

42-vuotias Korisliiga-legenda siirtyy Lapualle yhden vuoden sopimuksella.

– Olen innoissani. Kobrien valmentaja Damion Dantzler on hyvä ystäväni ja sitä kautta tämä on ollut osaltaan mahdollista. Tahdon auttaa Kobrat pudotuspeleihin, Williams linjasi Kobrien sivuilla.

Suomalaiselle koripalloväelle 201-senttinen Williams ei juuri esittelyjä kaipaa. 11 kautta Tampereen Pyrinnössä pelannut Williams on voittanut kolme kertaa Suomen mestaruuden. Mestaruudet ovat kokeneen pelimiehen mukaan ainoat saavutukset, joilla on merkitystä. Vielä viime kaudellakin Williams pelasi Korisliiga-finaaleissa, joissa Kouvolan Kouvot oli lopulta tamperelaisia parempi.

– Uskon tuovani Lapualle voittamisen kulttuuria. Se on suurin yksittäinen asia, mitä tarjoan.

Kobrat-luotsi Dantzler oli lauantaina yhtä hymyä.

– Kaikki tietävät, että Damon nostaa joukkueen tasoa jo pelkällä olemuksellaan. Hän on meille tärkeä palanen, se on selvää.

Kobrien seurajohtoon kuuluva Markku Turja odottaa tulevalta kaudelta paljon.

– Kun otimme kesäkuussa sarjapaikan vastaan, päätimme, että nyt lähdemme kauteen tosissamme. Selkeä tavoite on nyt nostaa joukkueen tasoa edellisiin vuosiin verrattuna. Damonin hankkiminen on osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä.

Kobrilla on Williamsin lisäksi pelaajasopimukset Jussi Turjan, Marius van Andringan, Tuomas Viertolan, Stephen Hurtin, Jamal Jonesin ja Ville Turjan kanssa.

– Kaksi amerikkalaisvahvistusta on vielä tulossa. Ja ainakin yksi kotimainen. Ainakin yksi, Turja laski hymyillen.