Susijengin pelaaja käytti tilaisuutensa aloitusviisikossa – ”Aina pelataan täysillä”

© Kuva: Salttu Forsström

Matti Nuutisen maajoukkueuralle pystytettiin viime lauantaina virstanpylväs, kun hän juoksi ensimmäistä kertaa kentälle Susijengin aloitusviisikon jäsenenä. Hartwall Areenalla pelattu voitokas maaottelu Saksaa vastaan osoitti lopullisesti Nuutisen kuuluvan nyt, 26 vuoden iässä, Susijengin kantaviin voimiin.

Kun Susijengi-kippari Shawn Huffin poissaolo Saksa-ottelusta varmistui, ”Huhvin” peliminuutit pienen laitahyökkääjän paikalla siirtyivät Nuutisen kontolle. Susijengin päätettyä ottelun komeaan seitsemän pisteen voittoon päävalmentaja Henrik Dettmann ei säästellyt ylisanoissa. Dettmann luonnehti Nuutisen puolustuspään otteita ”fantastisiksi” ja ”maailmanluokan esitykseksi”.

Kentän tasolta Nuutisen nykytason koki erityisesti Chicago Bullsin varaama laituri Paul Zipser, joka kuihtui tehokkaan avauspuoliskon jälkeen täysin suomalaiskollegansa syleilyssä.

– Oli iso juttu päästä ekaa kertaa urani aikana aloitusviisikkoon, ja kiitos siitä valmennusjohdolle, Nuutinen summaili lauantain pelin saldoa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Yritän tehdä minun vastuullani olevat asiat mahdollisimman hyvin. Se tarkoittaa puolustusta, levypallopelaamista sekä hyökkäyksessä avautuvien luonnollisten heittopaikkojen käyttämistä. Ekalla puoliskolla saatiin levypallopelissä vähän tukkaamme, mutta saatiin sekin osa-alue haltuun tauon jälkeen.

Vaikka silkinpehmeällä heitolla varustettu Zipser loi tuon tuosta turhautuneita katseita tuomareihin Nuutisen ruuvipenkkiin jouduttuaan, Nuutiselle yhden NBA-pelaajan paimentaminen oli ”business as usual”.

– En hirveästi katso, kuka tulee vastaan ja missä kukakin pelaa. Aina pelataan täysillä ja noudatetaan sovittuja asioita. Jos saa vastustajaa pois omalta mukavuusalueeltaan, se tietää hyvää omalle joukkueelle, Nuutinen heittää.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.